Öt szokás érzelmileg kiegyensúlyozott emberektől

A legtöbb művész elképesztően érzékeny. Én is közéjük tartozom, ezért elég sok cikket olvasok az érzelmi kiegyensúlyozottság témájában. Egyébként az érzékeny lélek legjobb gyógyírjei közé az olvasás és az írás tartozik nálam, de jó dolog néha olyan dolgokat olvasni, amelyek talán kicsit közelebb juttatnak bennünket az egyensúlyhoz. Éppen ezért ma egy cikk fordítással jelentkezem a MindBodyGreen oldaláról, amit érdemes mindenkinek elolvasnia, akit érdekel a téma. Bár véleményem szerint ezeket sokkal egyszerűbb leírni, mint megfogadni, de próbálkozni mindig lehet, és kell is. Hogyha próbálunk egyensúlyt találni az érzelmeinkben, akkor az alkotás is sokkal jobban fog menni. No, de mit is csinálnak másképp az érzelmileg kiegyensúlyozott emberek?

1. Ahelyett, hogy reagálnának, válaszolnak.
A hirtelen reakció egy forró, érzelmileg erős válasz, amelyet általában az egó irányít (szóval sokkal hajlamosabbak vagyunk reagálni akkor, hogyha éppen nem vagyok egyensúlyban önmagunkkal). Lehetséges, hogy csak pár percre van szükségünk ahhoz, hogy lássuk a dolgokat szélesebb perspektívában is. Hogyha rosszul érezzük magunkat egy helyzet után, akkor valószínűleg hirtelen reagáltunk és nem válaszoltunk a helyzetre. Hogyha válaszolsz a helyzetre, akkor később sokkal inkább azt érzed, hogy tisztelettel és megfelelően kezelted a szituációt.

letöltés

2. Tisztelik az érzelmeik valóságosságát.
Hogyha a mostban vagyunk, akkor sokkal egyszerűbb megküzdenünk az érzelmeinkkel, amelyek egész egyszerűen csak érzelmek. Hogyha azon kapjuk magunkat, hogy a múltba vagy a jövőbe utazunk, akkor az érzelmek és a szituációk régi történetekhez kapcsolódnak a fejünkben.
Képzeld el, hogy visszautasítanak egy munkahelyről. Természetes, hogy csalódott vagy. De hogyha nem a jelenben tartózkodsz, akkor az elméd azonnal visszakalandozik azokhoz a helyzetekhez, amikor ugyanezt érezted, így hamarosan egy nagy rakás szerencsétlenségnek fogod magad érezni, és ezt viszed magaddal a következő interjúra is. Hogyha a jelenben maradunk, akkor minden pillanat teljesen friss lehet, és ez egy érdekes perspektívát ad.

3. Tudnak befelé nézni és együttérzéssel lenni maguk iránt. 
Csinálj egy hosszú listát arról, hogy mitől érzed magad szuperül, és csinálj meg róla legalább egy dolgot naponta. Lehet az kicsi vagy nagy, nem számít. Tegyél olyan dolgokat, amellyel szeretheted saját magadat. Apró erőfeszítésekkel hamarosan csökkenhet a stressz-szinted és azonnal magabiztosabb leszel. Ne várd, hogy majd más emberek megteremtik számodra azokat a körülményeket, amelyektől jól érezheted magad.

Sonnenuntergang

4. Ragaszkodnak a haladáshoz
Hogyha ideges, stresszes vagy lehangolt vagy, akkor muszáj kilépned a fejedből és újra csatlakoznod saját magadhoz. Tegyél fel némi zenét és csináld azt, amit szeretnél. Mozogj minden egyes nap, amellyel az érzelmeidet is helyre teheted.

5. A hálát nem bónuszként tekintik, hanem szükséges dologként
A hála gyakorlása az egyik legfontosabb az érzelmi jóllétben. Megváltoztatja a hozzáállásunkat a dolgokhoz az életünkben, és a pozitív felé tereli az elménket. Hogy gyakorold a hálát érdemes megosztanod minden nap három dolgot a partnereddel, a családoddal vagy a barátaiddal elalvás előtt vagy vacsora közben. Listát is írhatsz róla vagy egy üvegbe is gyűjtheted ezeket az apró dolgokat minden nap.

article16

forrás: MindBodyGreen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük