Tíz könyv, amelynek adaptációja idén érkezik a mozikba

A könyvek mellett a filmek iránti szenvedélyem is hatalmas. Már gyerekkorom óta lenyűgöz a mozi és évente hihetetlen mennyiségű filmet tudok elfogyasztani. Éppen ezért minden évben levadászom azokat a könyveket, amelyekből film fog készülni. Nagyon sok kedvenc olvasmányomra így bukkantam rá. Így találkoztam a Lány a vonatonnal (Paula Hawkins) vagy a Mielőtt megismertelekkel (Jojo Moyes). Szeretem a számomra érdekes történetek előbb elolvasni és úgy leülni az új film elé. Úgy gondoltam, hogy most megosztom veletek a csemegézésemet és ajánlok pár könyvet, amiből még idén mozifilm készül! 

Dennis Lehane – Az éjszaka törvénye (Live by Night)
Az egyik kedvenc filmem a Titokzatos folyó, amely szintén Dennis Lehane egyik könyvének adaptációja. Az éjszaka törvényében egy csapat bostoni gengsztert ismerhetünk meg, akik a szesztilalom idején boltot nyitnak és egyenesen a Ku Klux Klán tagjaival kerülnek szembe. A film már megtekinthető a mozikban, és Cassey Afflecket még Oscar-díjra is jelölték a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában.

W. Bruce Cameron – Egy kutya négy élete (A Dog’s Purpose)
Meglepő történet egy elkötelezett kutyáról, aki megtalálja az élete értelmét azon keresztül, hogy gazdáit megtanítja szeretni és nevetni. Ez a film már megtekinthető a mozikban és a könyv is megvásárolható. Általában kissé tartok a kutyás, állatos történetektől, gyerekkorom óta nagyon megviselnek, de ez a könyv mindenképpen felkerül a listámra.

Lauren Oliver – Mielőtt elmegyek (Before I Fall)
Lauren Olivertől már volt szerencsém olvasni, de most moziadaptáció készül első könyvéből is. A népszerű lány, Samantha Kensingtonnak szuperül érzi magát egy februári napon, egészen addig, amíg meg nem hal egy autóbalesetben. Azonban felébred a következő nap, a következő és a következőn is. Sam végigéli utolsó napját hét alkalommal, amíg rá nem éred, hogyha egy kicsit is változtat a dolgokon, akkor elképesztő irányba tudja befolyásolni az eseményeket. A film főszerepében Zoey Deutch-ot láthatjuk majd.

William P. Young – A viskó (The Shack)
Pár évvel ezelőtt olvastam el A viskót, bevallom, hogy tőlem egy kicsit távol állt az egész, nem érintett meg igazán. Ennek ellenére nagyon kíváncsi vagyok, hogy ezt az elvont, filozofikus mesét hogyan is lehet mozivászonra adaptálni. Márciusban ez is kiderül.

Diana Ackerman – The Zookeepers Wife
Egy igaz történet, amelyben a varsói állatkert dolgozói megmentenek több száz embert a náciktól. A film március 31-én kerül a mozikba Jessica Chastain főszereplésével.

P.J. Palacio – Csodácska (Wonder)
August Pullman arcdeformációval született, amely miatt eddig nem járt rendes iskolába. Azonban az ötödik osztályt a többiekkel kezdi és csak azt szeretné, hogyha átlagos gyerekként bánnának vele. Persze az osztálytársai nem tudnak hirtelen túllépni a fiú furcsa arcán. A könyv Auggie nézőpontjával kezdődik, aztán megismerhetjük az osztálytársai, a testvére és mások véleményét is. A várt film április hetedikén érkezik Owen Wilson, Julie Roberts és Jacob Tremblay főszereplésével.

Dave Eggers – A kör (The Circle)
A kör a legbefolyásosabb internetes cég, amely összekapcsolja az emberek személyes e-mailjeit, közösségi oldalaikat és a folyószámláikat egy univerzális operációs rendszeren keresztül, amely egyedi online identitás alkot meg. Mae itt kezd el dolgozni, úgy érzi, hogy élete legnagyobb lehetősége ez. Azonban hamarosan hihetetlen történetbe csöppenünk, amelyben fontos kérdés a demokrácia, a magánélet és az emberi tudás határai. A film április végén kerül a mozikba Emma Watson és Tom Hanks főszereplésével.

Herman Koch – A vacsora (The Dinner)
Ebben a megrázó történetben két családot ismerhetünk meg, akiket összehoz egy borzalmas tett, amelyet tizenöt éves fiaik követnek el. Négyen életük legnehezebb döntését hozzák meg egy vacsora alatt. A filmet május elején mutatják be Richard Gere és Laura Linney főszereplésével.

Nicola Yoon – Minden, minden (Everything, everything)
Nicola Yoon könyvét tavaly volt szerencsém olvasni. A középpontban egy mindenre allergiás lányt ismerhetünk meg, aki szerelembe esik a szomszéd sráccal, és így olyan kockázatot vállal, mint életében még soha. Május 19-én érkezik a film a mozikba.

Stephen King – Az (It)
Hét felnőtt ember visszatér gyerekkori városukba, hogy szembenézzenek a rémálommal, amely gyerekkorukban kísértette őket. Egy klasszikus King könyv, amely megérdemli, hogy újhullámos adaptációt kapjon. Én nagyon szerettem a könyvet, igazából King minden olyan írása közel áll hozzám, amelyben félig-meddig gyerekek kapják a főszerepet. A mozira egészen szeptemberig várnunk kell sajnos.

 

2 thoughts on “Tíz könyv, amelynek adaptációja idén érkezik a mozikba

  1. Az Egy kutya négy élete könyvben nagyon aranyos és kedves 🙂 A filmet múlthéten néztem meg, és arról is elmondható mindez, azonban rám nem volt akkora hatással. Viszont azt kiemelném, hogy nem gyerekeknek szóló történet; a moziban rengeteg kisgyerek volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük