A legjobb filmek 2017-ben

Most következik immáron rendhagyó TOP 24-es filmrovatom, válogatás a legjobb filmekből, amiket idén láttam. Mivel igazi filmfaló vagyok, ezért meg se kísérelek csak tizenkét darabot kiválasztani, így minden hónapra 2-2 filmet ajánlok a krémből. A tavaly válogatásomat ide kattintva olvashatjátok.
A filmek terén egészen mindenevő vagyok, igazából csak a rendes, big-hit képregényes filmek nem érdekelnek, de minden héten követem a legújabb mozikat. Az idei válogatásomban is van minden: thriller, vígjáték, horror, jó pár könyves film. Remélem, mindenki megtalálja a válogatásomban a kedvére valókat 😉

Január

Deepwater Horizon
A 2010 áprilisában történt mélytengeri olajfúró robbanása körüli események leírása. A film elképesztően megrázó, izgalmas, és hátborzongató belegondolni, hogy ez bizony valójában megtörtént.

Room
A filmet és a könyvet is sok-sok szeretettel ajánlom mindenkinek. Emma Donoghue hihetetlen regénye tényleg a lehető legjobb adaptációt kapta. Jack és anyukája a Szobában élik az életüket, Jack nem ismer semmi mást, csak a Szobát. Megrázó, hátborzongató thriller és dráma. Brie Larson és Jacob Tremblay nem is lehetett volna jobb választás.

Február

The Autopsy of Jane Doe
Az egyik kedvenc horrorfilmem idén, ami egy hullaházba kalauzol el bennünket, ahol egy ismeretlen holttest kerül az apa-fia páros elé, és igen nagy gondokat okoz. Mindenkinek ajánlom, aki szereti a feszültséggel teljes horrorfilmeket.

The Edge of Seventeen
Nekem ez volt a legjobb tinifilm az idén, mivel igazán életszagú, valós problémákat dolgoz fel. A filmben akkor fordul minden a feje tetejére, amikor Nadine legjobb barátnője randizni kezd a lány bátyjával.

Március

Lion
Az egyik kedvenc Oscar-filmem volt az idén Saroo-története, amit szintén valós események ihlettek. Egy kisfiú, aki elbóklászik Calcutta utcáin, több ezer kilométerre kerülve családjától. Sorsa teljesen más irányt vesz, mivel egy ausztrál házaspár fogadja őt örökbe. Huszonöt évvel később a fiú megpróbálja felkutatni a szüleit. Mindenkinek ajánlott.

The Founder
Elképesztő történet a McDonald’s kezdetéről, felívelő sikeréről és az emögött álló alapítóról, Ray Krockról. Hogyha érdekel titeket az ilyesmi, ezt a filmet se hagyjátok ki.

Április

A Monster Calls
Egy kisfiú küzdelme édesanyja halálos betegségével, érdekes barátsága egy szörnyeteggel. Hihetetlen film teletűzdelve szimbólumokkal Patrick Ness regénye alapján.

Allied
1942-be repülünk vissza, ahol Észak- Afrikában egy kanadai ügynök megismerkedik egy francia ellenzéki harcossal. Különös szerelem kezdődik, azonban kapcsolatukat minden tekintetben próbára teszi a háború. Nekem nagyon tetszett a hangulat, a csavarok, aki szereti a korszakot, az nem fog benne csalódni.

Május

Moana
Ritkán teszek fel animációs filmeket a listára, de a Moana tényleg nagy hatással volt rám. Remélem, hogy felküzdi magát az örök érvényű Disney filmek sorába. Szerintem nagyon fontos, aranyos film, tele igazi üzenetekkel.

Why Him
A Moana mellé ideteszem az egyik legidiótább vígjátékot idén. James Franco azonban ebben az esetben is elvarázsolt, ahogy a lányos apáék rémálmát játszotta. A Why Him igazi komolytalan kikapcsolódás.

Június

Gifted
Nagyon szerettem ezt a filmet. Frank igazi agglegény, ám élete úgy alakult, hogy zseni unokahúgát neki kell nevelnie. Elképesztő film arról, hogy maga a hihetetlen tehetség is milyen elképesztő kihívásokat tartogat.

Life
Nálam a Life a legjobb sci-fit megnyerte idén, sokkal jobban tetszett az új Aliennél. Ebben a filmben egy csapat tudós apró életet fedez fel egy ismeretlen bolygón, ami aztán sokkal rémesebb, mint gondolták.

Július

The Zookeeper’s Life
Ez tényleg az a film, ami igazán megrázott. A második világháború során Lengyelországban járunk, ahol egy állatkert igazgatója és felesége megpróbálják kiszöktetni a zsidókat a varsói gettóból. Nagyon fontos film, csak kötélidegekkel javasolt, mivel tényleg megrázó.

A Street Cat Named Bob
Tavalyi film, igaz történet Jamesről, a drogfüggő srácról és egy macskáról, aki bizony megmenti ennek a fiúnak az életét. Olyannyira megmenti, hogy mára már bestseller-szerző Bobbal az oldalán. Szívet melengető, szuper film!

Augusztus

Baby Driver
Lenyűgözött ez az akciófilm, főleg a karakterek miatt. Egy fiatal fiú életét ismerhetjük meg, aki igazi bűnszervezetnek dolgozik sofőrként, segédkezik bankrablásoknál. Érdemes megnézni, csavaros és a képernyőre szegez.

The Big Sick
Az egyik kedvenc vígjátékom idén a pakisztáni származású komikus, Kumail Nanjiani története, aki szerelembe esik egy fehér lánnyal, Emily Gardnerrel. Fontos film a kulturális különbségekről, emellé aranyos, vicces és szívet melengető és ráadásul valójában megtörtént!

Szeptember

It 
Szeptember Stephen King hónap lett. Az It szerintem hihetetlenül jó adaptációja lett a könyvnek, egyetlen gondja az, hogy 2019-ig várhatunk a következő részre, bár önmagában is jól megállja a helyét. Horrorosoknak kötelező, minden percéért odáig voltam.

1922
Egy másik King adaptáció, ami nagyszerűen jól sikerült. Ez most kisregényből készült, egy férfiról szól, akinek felesége azzal fenyegetőzik, hogy mindent el akar venni, ami fontos számára. Jó kis pszichohorror. A kisregény és a film egyaránt javasolt.

Október

The Book of Henry
Újabb hihetetlen film az emberi értékekről, gyerekbántalmazásról és egy kisfiú tervéről, hogy hogyan is mentsen meg egy kislányt iszonyatos mostohaapjától. A drámai thrillerek rajongónak javasolom leginkább.

The Glass Castle
Jeanette Walls regénye, a The Glass Castle teljesen elbűvölt. Ugyanígy a film is. Brie Larsonnal a főszerepben nem is lehetett volna jobb választás. Az egyik kedvenc autobiográfiám film formájában sem okozott egy pillanatra sem csalódást.

November

Ingrid Goes West
Itt egy kis beteg film Aubrey Plaza és Elizabeth Olsen főszereplésével, amely kikarikatúrázza az Insta-életet. Lehet rajta nevetni, együtt égni a főszereplővel. Nekem nagyon tetszett Ingrid története, aki elképesztő eszközökkel akar egy igazi Insta-lány életébe beszivárogni.

Tulip Fever
Jó kis történelmi romantikus film a tulipánláz korából, amikor is egy férjes asszony beleszeret portréfestőjükbe. A történet mellett maga a korszak is lenyűgözött.

December

Home Again
Decemberre mindenképpen ajánlom Reese Witherspoon aranyos vígjátékát, aki negyven évesen kerül abba a helyzetbe, hogy három fiatal férfival és két kislányával lakik együtt válása után. Szerintem aranyos, szívmelengető, szuper kikapcsolódás.

Better Watch Out
A listát egy karácsonyi horrorral zárom. Annyira beteg, hogy odáig voltam érte. Egy fiúra és bébiszitterére betörők törnek rá, azonban hamarosan kiderül, hogy semmi sem az, aminek látszik. A The Visit szereplőivel Visites szintű beteg sztorit kapunk.

 

One thought on “A legjobb filmek 2017-ben

  1. Pingback: Tizenkét dal 2017 minden hónapjára - Gabriella's Writing

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük