10 írós kihívás mindenkinek, aki szereti őket

Ismeritek a rövid írós kihívásokat, amelyek sokszor egyperceseket, de akár hosszabb írásokat is ihlethetnek? Én kifejezetten szeretem böngészni őket, párszor igazi írós hangulatba hoznak. Mivel pár írótárs is böngészi a blogomat, ezért úgy gondoltam, hogy mára hozok pár ilyen feladatot! 

Egy ilyen kihívásra alkotott írást már megosztottam veletek régebben, az akkori bejegyzésemet itt olvashatjátok. De legjobb barátnőm is írt angolul a Writer’s Write napi írós feladataira. Olvassátok őket szeretettel!

A most következő kihívásokat bárki kidolgozhatja, az is megpróbálkozhat velük, aki sohasem írt ezelőtt egy sort sem. Felfoghatóak játéknak, amelyből akár igazán jó dolgok is kisülhetnek.

A most következő feladatokra még én sem írtam semmit, de a későbbiekben szívesen kidolgoznék egyet-kettőt belőlük, hogyha van kedvetek, nyugodtan írjatok hozzászólásban egy számot, hogy melyikkel is dolgozzak, és a Ti megoldásaitok is szívesen elolvasom! Remélem, hogy a mai bejegyzésem inspiráció lehet mindenki számára!
Emellett a figyelmetekbe ajánlok egy oldalt, amely random feladatot generál angolul!

1. Írj a reggeli árnyakról!


2. Képzeld el, hogy tíz évvel fiatalabb vagy és ellenkező nemű. Írj le tíz dolgot, amelyet szeretnél elérni felnőttkorodra!


3. Írj a nyár illatáról!


4. Írj a 49-es számról!


5. A főszereplőd elindul bevásárolni. Készíts listát!


6. Írj a legborzalmasabb viharról, amit valaha átéltél!


7. Írj egy zárról, amelyet nem tudsz kinyitni!


8. Írj a gyertyáról az ablakban!


9. Írj a magány színéről, hangjáról és illatáról!


10. Írj arról az időszakról, amikor nem akart elállni az eső!




forrás: Writer’s Write, Pinterest

2 thoughts on “10 írós kihívás mindenkinek, aki szereti őket

  1. Ez most nagyon jól jött 🙂 Azt hiszem, bele kellene tuszkolnom a napi rutinomba, hogy az egy órás regényírás mellett megoldjak ilyen kis 10 perces feladatokat is. Köszi a posztot, ez most jól jött, motiváló ereje volt 🙂 Azt hiszem, mindegyik ponthoz alkotok majd valamit 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük