Mi inspirálta a Maradj velemet?

Úgy fest, hogy jövő héten megjelenik az első regényem, amit még mindig szinte hihetetlen kimondani. Éppen ezért úgy gondoltam, hogy ezen a héten szeretnélek titeket kicsit bevezetni a könyvem világába. Terveztem pár érdekes bejegyzést a Maradj velemmel kapcsolatban. Először szeretnék nektek írni egy kicsit arról, hogy mi is inspirálta, hogyan is formálódott a kéziratom.

Már korábban is említettem, hogy éppen íróiskolába jártam, amikor megszületett a Maradj velem ötlete. Nem csókolt hirtelen homlokon a múzsám, inkább kisebb mozaikokból állt össze az egész regény. Arra emlékszem, hogy egyetemi tanulmányaim utolsó félévében képesek voltunk egy íróbarátnőmmel Gödöllőre indulni hétfő délutánonként, ahol a barátnőmet és a HÉV utasait borzasztottam el a Maradj velemmel kapcsolatos rémisztő ötletekkel (sejtem, hogy mások is hallhatták az agymenésemet). Sokszor működik nálam, hogy akkor áll össze a fejemben egy történet, hogyha elkezdek róla másoknak is mesélni.

373987

Abban is biztos vagyok, hogy a Maradj velemre erősen hatott az Odaát (Supernatural) című sorozat, amit akkoriban folyamatosan néztem. Mivel csak az ötödik évadnál csatlakoztam bele a sorozatba, ezért rengeteg bepótolnivalóm volt. Ennek ellenére az én regényemben nem jelentek meg vérfarkasok, wendigók, angyalok és démonok, de a testvéri szeretet beszivárgott a gondolataimba. A Winchester-fiúk közötti kapcsolathoz hasonló köteléket akartam alkotni, de persze David és Chris végül egy cseppet sem hasonlított a Winchester-testvérekre. A Pennington fiúk vérfarkasok helyett a saját anyjukkal küzdenek a regényemben, és nálam egyértelműen a kisebb fiú lett a lázadó, amíg a nagyobb a mindenbe beletörődő.

33873_717293359_l

Érdekes, hogy Chris karaktere már legalább tizennégy éves korom óta formálódik a fejemben, elsőként őt akartam a beszélő helyzetébe helyezni, de aztán megszületett a fejemben David, aki hihetetlen hatást gyakorolt rám. Azóta is szoktam kiegészítő történeteket írni az ő szemszögéből. A két fiú hamarosan élővé formálódott a fejemben. A Maradj velemet egyáltalán nem írtam le vázlatosan, mindig csak pár jelenetet láttam előre. Amy megjelenése volt a legújabb dolog a könyvben. Ő tényleg csak bekopogott David ajtaján és a legnagyobb meglepetéseket okozta nekem az írás folyamán.

Hogyha érdekel titeket a könyv, akkor érdemes ellátogatnotok a kiadó oldalára, ahol még mindig 30%-os kedvezménnyel vásárolhatjátok meg! Ide kattintva el is érhetitek!

il_570xn-677059797_1wn7

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük