Inspiráló filmek, amelyekben az álmok valóra válnak

Odáig vagyok az inspiráló, felemelő filmekért, amelyekben a küzdelem áll a középpontban. Az idők folyamán kiderült, hogy számomra teljesen mindegy, hogy milyen álmokért harcolnak a főszereplők, hogyha tényleg elkötelezettek, akkor mindig megérintenek ezek a történetek. A mostani listámban lesznek korcsolyázók, dobosok, DJ-k, zenészek, szörfösök és mindenki, aki valamilyen számára fontos dologért küzd. Hogyha inspirációra lenne szükségetek, akkor ezeket szeretettel ajánlom!

Whiplash (2014)
Lehet, kissé érdekes filmmel kezdtem a listát, de számomra a Whiplash a hihetetlen elköteleződésről és küzdelemről szól. A főszereplő, Andrew interakciója tanárjával szuperül ki van dolgozva, és megmutatja az álmok hajszolása mögött megbúvó nyersséget. Szerintem mindenkinek érdemes látnia.

Ice Princess (2005)
Egy teljesen más műfajú, aranyosan habos-babos film a korcsolyázásról. Az ilyen filmek sokszor megnyugtatják a lelkemet, természetesen egyáltalán nem hasonlítható a Whisplash nyers kegyetlenségéhez.

Joy (2015)
Amikor valakinek hosszú küzdelmek árán, mindennek ellentmondva sikerül megvalósítania az álmait, annál szebb dolog a világon nincs. Ráadásul Joy történetét a való élet ihlette, aki először egy felmosóval indult el a világhír útján.

We Are Your Friends (2015)
Engem Cole története is mélyen megérintett, akinek az az álma, hogy menő DJ legyen, azonban a barátai, a szociális háttere erősen hátráltatják ebben. A zenés küzdelmek mindig erős hatással vannak rám, mindenkinek szeretettel ajánlom ezt a filmet is.

Begin Again (2013)
A Begin Again zenéjével együtt teljesen lenyűgözött. Itt egy lecsúszóban lévő producer fedez fel egy énekes-dalíró tehetséget, aki már szinte lemondott az álmairól. A film hihetetlenül hangulatos, nagyszerű zenékkel és Adam Levine-nel.

Soul Surfer (2011)
Bethany Hamilton igaz története igazi libabőr-csalogató, hihetetlen sztori egy lányról, aki egy cápatámadás során elveszíti egyik karját, majd mindennek ellentmondva mégis visszatér a versenyszerű szörfözéshez.

Saving Mr. Banks (2013)
Walt Disney története P.L. Traversszel, aki elég nehezen adja magát a Mary Poppins adaptációja során. Nagyon inspiráló sztori írókról és filmesekről.

Me Before You (2016)
Lassan minden listámon szerepel a film és a könyv. A történet inspiráló, felhívja a figyelmet az életünk törékenységére, emellett kivételes küzdelmet ismerhetünk meg benne. Kihagyhatatlan.

Music and Lyrics (2017)
Egy lecsúszott popsztár inspirációt talál egy lányban, aki csak a virágait locsolja. Drew Barrymore és Hugh Grant egy szuper romantikus vígjátékában hajszolja az álmokat.

Eat, Pray, Love (2010)
Utoljára álljon itt Elizabeth Gilbert könyvének adaptációja. Hogyha rossz kedvetek van, akkor a könyvet és a filmet is szeretettel ajánlom. Kicsit más perspektívából nézhetünk az életünkre utánuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük