Könyvajánló: tíz borzongató könyv halloweenre

Már nagyon régen volt könyvajánló a blogon, bár mindenképpen tervezek még idénre párat 😉 Most végre fellélegeztem kicsit a sok munkából, és úgy gondoltam, hogy halloweenre ajánlok nektek tíz szuper borzongató sztorit 😉 Mivel irtóra szeretem a horrorsztorikat, ezért nem is volt egyszerű dolgom, mit is válasszak 🙂

Ania Ahlborn: Vértestvérek

Mióta elolvastam Ania Ahlborn Vértestvérek című könyvét, azóta is akarok újabb könyvet olvasni tőle, de még nem jutottam el odáig. Határozottan úgy gondolom, hogy a Vértestvérekhez gyomor kell. A horrort magát az emberi természet legmocskosabb bugyrai adják. A Morrow család a hegyekben él, mondhatjuk, minden egyes családtag őrült, akik fiatal lányokat rabolnak el. Nagyon tetszett a főszereplő, Michael, aki ebbe a családba született, de megkérdőjelezi a körülötte élők döntéseit. Régen olvastam már, de úgy érzem, velem maradt a történet hangulata.

Jack Ketchum: A szomszéd lány

Mondhatjuk, hogy az egyik kedvenc könyvem. Annak ellenére, hogy ezt aztán tényleg sokan nem bírják végigolvasni. Már maga a nézőpontválasztás is zseniális, hiszen egy kisfiú szemén keresztül ismerhetjük meg egy a szomszédban nevelt kislány kínzását. A szomszéd lány szintén az emberi psziché leghorrorisztikusabb bugyraiba vezet. Mondhatjuk, hogy jó páros a Vértestvérekkel.

James Herbert: Sötét titkok háza

Kalandozzunk egy kicsit a paranormális felé! Ha jóféle, nagyon hangulatos paranormális történeteket akartok olvasni, James Herbert szuper választás lehet! Angolul rengeteg könyve van, de magyarul is megjelent pár. Én nagyon szeretem a kísértetjárta házas sztorikat. Na, ez klasszikus darab. Ha valami nagyon halloweenit kerestek, lessetek be a Sötét titkok házába.

Neil Gaiman: A temető könyve

A temető könyve hamisítatlan Neil Gaiman sztori. Halloweenre csodás, mint sok más könyv Neil Gaimantől 🙂 Ebben a sztoriban Senki Owenset ismerhetjük meg, aki egy óriási temetőben lakik, és bizony szellemek nevelik, így nem tartozik sem az élőkhöz, sem a holtakhoz. Kell ennél borzongatóbb?

Sara Faring: The Tenth Girl

Sara Faring Tizedik lányát jövő halloweenre ajánlom, ha magyarul szeretnétek olvasni. Ez a gótikus horrortörténet egyenesen Patagóniába repít el bennünket egy sziklára épült leányiskolába. Én fordítottam, úgyhogy mondhatjuk, elég behatóan megismertem a történetet, ami nagyon különleges, érdemes esélyt adni neki.

Shirley Jackson: We Have Always Lived in the Castle

Shirley Jacksontól választhattam volna a Hill House-t is, de úgy gondoltam, hogy a We Have Always Lived in the Castle-t fogom ajánlani. Nagyon különleges hangulatú történet, amin úgy hallottam, erős lenyomatot képzett Shirley Jackson agorafóbiája. Egy nagyon izolált család sötét múltját ismerhetjük meg egy óriási házban.

Stephanie Perkins: There’s Someone Inside Your House

Újabb történet, ami jövőre érkezik magyarul a Maxim kiadónál. De annál inkább halloweeni, főleg, hogy ez konkrétan abban az időszakban is játszódik. Egy sorozatgyilkos van a középpontban, aki brutálisan meggyilkolja a középiskola kiemelkedő tanulóit. Szerintem igazi Sikolyos ifjúsági slasher, amiből még film is érkezik.

Stephen King: Álom doktor

Nem lennék igaz King-rajongó, ha a halloween listámon nem lenne King könyv. Persze, sokat gondolkoztam, mit is válasszak. Először A ragyogást akartam, de aztán mégis a folytatására esett a választásom. Nagyon szerettem Danny Torrance felnőtt énjét, a személyes poklát, a ragyogás-lopók szimbolikáját. Emellett a film maga is egy csoda, szerintem az egyik legjobban sikerült King-adaptáció mostanság.

Iain Reid: I’m Thinking of Ending Things

Ellentétben az előzővel, itt nem ajánlom a filmet (sajnos nekem nagyon félrecsúszott), viszont a könyv maga borzongató, eredeti. Egy bizarr, jeges utazás áll a középpontban. Egy lány és egy srác indulnak a fiú szüleinek farmházába, ahol egyre érdekesebb dolgok történnek. Nagyon csavaros, nagyon csattanós, hideglelős sztori.

S. K. Tremayne: Fagyos ikrek

A végére választottam egy igazán jó kis thrillert is, amiben a főszereplőnk, Sarah nem tudja eldönteni, hogy ikerlányai közül melyik halt-e meg, ami az őrület igen csak jó forrása lehet. Bennem nagyon megmaradt ennek a könyvnek is az egyedi hangulata, jól felépített, jók a csavarok is. Szeretettel ajánlom ezt is!

Jó borzongást!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük