Hogyan olvass többet?

Nyár van, mindannyiuknak adódik némi szabadideje. Itt vannak azok a lusta, meleg hétvégék, amik tökéletesek arra, hogy némi nyári olvasmányt vegyünk a kezünkbe. De mennyi időt pazarlunk el vajon azzal, hogy Facebookon nézegetjük az ismerőseinket vagy Candy Crusht játszunk? Hogy lehet elszakadni egy kicsit az internettől és hatékonyabban olvasásra fordítani az időt? Most hoztam pár tippet, ami hozzásegíthet bennünket, hogy kicsit többet olvassunk. 

1. Hagyd félbe azt a könyvet, ami nem tetszik. Nincs értelme gyötörni magad, sokkal előrébb haladsz, hogyha olyat olvasol, amit élvezel is. Ne erőszakolj magadra könyveket csak azért, mert azoktól műveltebbnek tűnhetsz. Olvass örömmel!

letöltés

2. Ne nézz annyi TV-t! Valójában sokkal jobban jársz, hogyha reklám nélkül nézel filmeket és sorozatokat, hiszen ezzel sokkal több időd marad olvasni.

images (1)

3. Csinálj listákat azokról a könyvekről, amiket el szeretnél olvasni. A Goodreads és a Moly.hu nagyon jó felületek arra, hogy többet olvass, célokat tűzz ki magad elé. Hihetetlenül jó érzés látni, hogy mennyi könyvet olvastál már el ebben az évben.

4. Mindig legyen nálad valami, amit olvashatsz! Sohase menj el sehová üres kézzel. Legyen a táskádban mindig az aktuális könyved vagy e-book olvasód. Sokszor kell sorban várakoznunk, esetleg a buszon ülnünk. Ezeket az üresjáratokat ki lehet tölteni olvasással.

images

5. A hangoskönyv a kedvenc tippet. Hangoskönyvekkel nagyban megnöveltem az elfogyasztott könyveim számát, hiszen főzés, mosás, öltözés, pakolás, vasalás és minden ilyesmi közben bevethetőek. Minden erőfeszítés nélkül a fejedbe szállnak a könyvek és letölthetőek mobiltelefonra is, így mindig nálad lehetnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük