Coffee Book Tag

Cassy Blacksmith blogján találtam ezt a nagyon aranyos Coffee Book Taget. Úgy gondoltam, hogy már elég régen írtam könyvekről, ezért ilyen játékos formában fogom ezt megtenni.
Én is nagyon szeretem a kávékat. Valószínűleg egy kifinomult kávérajongót kiakasztanék, hiszen én is a latték, a szirupos és különleges kávécsodák rajongója vagyok. A szorongásom miatt sok esetben nem is tettem jót magammal, de napi egy kávét muszáj becsempésznem a napomba. Mivel a túlzott koffein az egekbe emeli a szorongásszintemet, ezért a kávézókban inkább koffeinmentes változatot választok. De a most következő bejegyzésben sokféle kávét fogok mutatni nektek! 🙂

tumblr_mvny2hmFhQ1qzhokmo1_1280

FEKETEKÁVÉ – Egy sorozat, amibe nehéz belerázódni, de utána nem tudod letenni
Ez igazán nehéz ügy volt számomra, ugyanis nagyon ritkán olvasok sorozatokat. Sokat ráadásul abbahagyok a második könyvnél, amit pedig nem hagyok abba, abba nem volt nehéz belerázódni. Mégis úgy döntöttem, hogy ide a Lorieni krónikákat választom. Kitartóan olvasom ezt a YA, fantasy, sci-fi sorozatot és már a hatodik könyvnél tartok. Mindenkinek ajánlom A negyedik című könyvet és az egész sorozatot.

BORSMENTÁS MOKKA – Egy könyv, ami a téli időszakban nagyobb népszerűségnek örvend
Danielle Trussoni Angelology című könyve nekem igazi téli könyv lett. Izgalmas, érdekes olvasmány. Aki szereti a Dan Brown stílusú olvasmányokat azoknak biztosan nem fog csalódást okozni Trussoni könyve.

FORRÓ CSOKI – A kedvenc gyerekkönyved
Gyerekként se olvastam igazi gyerekkönyveket, ezért ezen nagyon törnöm kellett a fejem. Az ismeretterjesztő könyvek és a képregények után szinte azonnal Stephen Kinget olvastam, de a Stanley, a szerencse fia (Holes) című könyv megmaradt bennem. A szerző Louis Sachar, a főszerepben pedig egy szerencsétlen kisfiú áll, akinek egész nap lyukakat kell ásnia egy táborban.

Cover11

DUPLA ESZPRESSZÓ – Egy könyv, ami az elejétől a végéig izgalmas volt
Nagyon szeretem a kísértetházakat, ezért ehhez a kategóriához James Herbert A sötét titkok házát választottam. Szuper kis borzongató könyv, de hogyha igazi misztikus horrorokat akartok olvasni, akkor James Herbert mindig jó választás.

STARBUCKS – Egy könyv, amit mindenhol látsz
Rengeteg helyen látom Victoria Aveyard Vörös királynő című könyvét. A borítója egyébként is nagyon megkapó, már párszor el is gondolkoztam azon, hogy be kellene szereznem, kicsit azonban tartok attól, hogy a YA-fantasy nem lesz az én műfajom. Ennek ellenére lehetséges, hogy kap majd egy esélyt.

HIPSTER KÁVÉZÓ – Egy alulértékelt könyv
Teljesen elvarázsolt Stephen Dobyns Három lány síremléke című könyve, ennek ellenére kevesen ismerik, és egyáltalán nem kapott annyi figyelmet, mint sok ehhez hasonló mű. A regény arról szól, hogy három kislány eltűnik a kisvárosban, mindenkit gyanúsítanak. Igazi thriller, ráadásul Dobyns gyönyörűen ír.

A TÖKÉLETES KEVERÉK – Egy könyv vagy sorozat, ami keserédes volt, de mindeközben tökéletes
Álljon itt a A hullámok hercege Pat Conroytól. A könyvet nemrég fedeztem fel magamnak, és élveztem minden oldalát. Igazán keserédes, tökéletes kombináció, nagyon érdekes mesélési módban. A filmet is mindenkinek ajánlom, az is nagyszerűre sikerült.

HOPPÁ! VÉLETLENÜL KOFFEINMENTESET KAPTAM! – Egy könyv, amitől többet vártál
Mint korább leírtam egyáltalán nem vetem meg a koffeinmentes kávét, de persze vannak könyvek, amitől többet vártam. Veronica Roth Insurgent című könyve például nagy csalódás volt nekem a Divergent után, olyannyira, hogy  a harmadikat már nem olvastam el, de filmen azért meg fogom nézni.

vintage books and a cup of coffee

vintage books and a cup of coffee

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük