Nyári hangulatot hozó könyvek

Évszakmániám van. Írás közben az egyik legnagyobb gondom, hogy mindig azzal az évszakkal kapcsolatos jeleneteket akarok írni, amiben éppen vagyunk. Így néha gondot okoz visszaerőltetnem magam a télbe, amikor éppen tombol a nyár. De igazság szerint nyáron alapvetően olyan könyveket szeretek olvasni, amik visszaadják a forróság érzetét. Éppen ezért összeállítottam nektek egy listát a kedvenc nyári könyveimről. Tavaly ugyanezt tettem a filmekkel is, amit ide kattintva elérhettek. A listában az az extra, hogy nem is feltétlenül nyáron játszódik az összes könyv, de nekem mégis összekapcsolódtak ezzel az évszakkal.

636002268997082720741383197_ody cover summer

Jack Ketchum: A szomszéd lány
Ezt a könyvet mindenképpen erős idegzetűeknek javaslom, ugyanis anyukám nem bírta végigolvasni (pedig jól bírja a thrillereket). Igazi, emberi kegyetlenség van jelen a könyvben, kemény realizmussal, tehetetlenséggel és nyári forrósággal. Jack Ketchum egy testvérpárról ír, akik borzalmas nagynénjükhöz kerülnek szüleik halála után.

Carlos Ruiz Zafón: Angyali játszma
Odáig vagyok Zafón stílusáért. Minden hangulatot elképesztően jól visszaad, miközben az Angyali játszmában a húszas évek Barcelónájába repít el bennünket, ahol egy szerelmes fiatal író sodródik bajba. Romantikus, izgalmas és gyönyörű olvasmány.

Stephen King: Tóparti kísértetek
A kedvenc nyári könyvem tizenkét éves korom óta. Nyaranta sokszor újra és újra el akarom olvasni. Főleg Mike Noonan karaktere miatt, aki felesége halála után kiköltözik tóparti nyaralójukba, ahol összetűzésbe kerül a helyi milliárdossal és pár kísértettel. A borzongás mellett fergetegesen humoros és fordulatos könyv.

Pat Conroy: A hullámok hercege
Új felfedezésem A hullámok hercege című könyv, amelyben egy férfi próbálja visszahozni az életbe öngyilkossági kísérlete után ikerhúgát azzal, hogy elmeséli családjuk történetét egy pszichiáternek, akivel összefonódik a sorsuk. Vérbeli déli regény óceánillattal fűszerezve.

open_book_on_green_grass-summer_landscape_wallpaper_1920x1080

Katherine Paterson: Híd Terabithia földjére
Szépséges ifjúsági regény, ami nem kíméli az ember érzelmeit. Visszarepít minket a gyerekkorba, miközben megismerjük Jess Aarons és Leslie Burke történetét. Rövid, de annál szebb olvasmány.

Elizabeth Gilbert: Ízek, imák, szerelmek
Már rengetegszer emlegettem az írónő könyvét, aki utazásai alatt rengeteg életbölcsességet is átad nekünk. Elvisz minket Olaszországba, Indonéziába és Indiába, mindenképpen érdemes vele tartani. Ráadásul nem klisés, hanem tényleg fontos, elgondolkodtató könyv.

Brigid Pasulka: Long, Long Time Ago and Essentially True
Kevésbé ismert regény, ami nem is jelent meg magyarul. Krakkóban az angol nyelvű könyvesboltban találtam pár éve Brigid Pasulka könyvére, ami ráadásul itt is játszódik. Hogyha többet szeretnétek megtudni a városról és a történelméről, akkor mindenképpen ajánlom a figyelmetekbe, amely romantikus regény formájában adja át az ismereteket.

books-on-a-beach-1

Sarah Addison Allen: Lost Lake – A varázslat tava
Mágikus és hangulatos regény, ahogy Sarah Addison Allentől már megszokhattuk. Az elvarázsolt tó és a helyszín igazán nyárias, így mindenkinek szeretettel ajánlom.

Paula Hawkins: Lány a vonaton
A tavalyi év egyik legjobb thrillere volt számomra a Lány a vonaton, amit ráadásul nyár elején olvastam, így összekapcsolódott a meleggel. Fordulatos, kiszámíthatatlan regény egy lányról, aki véletlenül jobban belefolyik két ismeretlen életébe, mint szerette volna.

B.A. Paris: Zárt ajtók mögött
Új felfedezésem az augusztusban megjelenő Zárt ajtók mögött, amit kábé két napja fejeztem be. Nagyon jó thriller egy házaspárról, akiknek látszólag tökéletes házasságuk van, azonban hogyha a dolgok mögé nézünk, akkor igazán borzalmas dolgokat fogunk találni.

BooksInterrupt-thumb-465x309

 

3 thoughts on “Nyári hangulatot hozó könyvek

  1. Eddig csak az Angyali játszmát olvastam. Azt imádtam, és imádom máig 😀 Nem is tudtam, hogy van még, aki ismeri.
    Egyébként ez egy sorozat második része. A sorozat címe: Az elfeledett könyvek temetője. A sorrend: A szél árnyéka; Tűzrózsa (novella); Angyali játszma; A mennyország fogságában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük