Én és Jojo Moyes könyvei

Mindig nagyon hálás vagy, amikor olyan írókra bukkanok, akik mélyen megérintenek. Sohasem gondoltam volna, hogy idén pont egy romantikus írónő lesz az, akinek sorban akarom olvasni a könyveit, mivel egyáltalán nem vagyok a nyálas írások rajongója. Tavaly Paula Hawkins Lány a vonaton című könyve varázsolt el, azelőtt pedig Gillian Flynn rajongó lettem. Ezek annyira nem is meglepőek, hiszen mind a két írónő thrillereket alkot, amik könnyedén beleilleszkednek Stephen Kinges világomba. De az, hogy Jojo Moyes teljesen levett a lábamról, azon én is meglepődtem.

sub-buzz-28139-1464897725-1

Persze minden a Me Before You filmbemutatójával kezdődött, amikor elhatároztam, hogy elolvasom a könyvet. Már előre készültem a csalódásra, a direktbe kicsalt könnyekre, de egyáltalán nem erről volt szó. Louisa Clark és a teljesen lebénult Will története elvarázsolt. Őszinte, jól felépített könyvet kaptam nagyszerű karakterekkel. Éppen aznap, ahogy befejeztem a regényt megnéztük a filmet is a moziban, ami szintén elbűvölt. Sam Claflin és Emilia Clark nagyszerű választás volt a szerepekre. Valahogy egész nyáron a gondolataimban élt Will és Louisa története, főleg Will utolsó tanácsa Louisának, amely mindannyiunk számára fontos üzenetet hordoz.

default

Aztán megrendeltem a folytatást (After You), amit anyukám azonnal elhappolt előlem, miután őt is igazi Me Before You rajongóvá tettem. Ráadásul a könyvesboltban nem tudtunk ellenállni az írónő Páros, páratlan (One Plus One) című könyvének sem, ami szintén nagyszerű. Az esküvői tervezés, az országban való utazgatás közben ez a könyv lett a mentsváram. Hogyha valaki kedves és hihetetlen vicces könyvet szeretne olvasni, akkor szeretettel ajánlom a Páros, páratlant is. Az írónő karakterei kivételesen élethűek, ami számomra a lehető legfontosabb. Ráadásul nem nyálas szerelmi történetek, hanem élethű drámák. A nyár végére az After You-t is megkaparintottam, amiben nem csalódtam. Látható volt, hogy az írónő mennyire szereti a karaktereket, akikkel dolgozik.

sub-buzz-4557-1464903532-1

Biztos vagyok benne, hogy itt nem lesz vége a Jojo Moyes könyvek sorának. Szerencsére még van pár a talonban, amit még elolvashatok.  Akit elijesztenek a romantikus és chick-lit szavak (mint például engem), ne hagyja magát átverni és vegye nyugodtan a kezébe az írónő könyveit.

Annál jobb érzés nincs, amikor az ember új kedvenc íróra akad, aki valahogy pont vele rezonál. Talán az életemnek ebben az időszakában pontosan Jojo Moyesre van szükségem.

20160802_215758

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük