Legjobb könyvek 2016-ban

Már rendhagyó bejegyzésnek számít nálam, hogy tizenkét könyvet ajánlok nektek az idén olvasott könyveimből. 2016-ban sem akartam kihagyni a lehetőséget, de hogyha a tavalyit is el szeretnétek olvasni, akkor ide kattintva elérhetitek. Sajnos idén nem sikerült elérnem az ötven könyvet, amit kitűztem magam elé, de jövőre újra megpróbálom. Bár hogyha a rengeteg kéziratot is beleszámoljuk, amiket elolvastam, akkor biztosan meglenne 🙂 Remélem, találtok a listában kedvetekre valót:

Január
Stephen King: Aki kapja, marja (Finders Keepers)
Kezdjük Stephen Kinggel az évet. Mindenkinek nagyon ajánlom Stephen King Bill Hodges trilógiáját, mert szuper szórakozás. Nem horror, inkább krimis, thrilleres, szerethető Kinges karakterekkel. Én 2017-et a trilógia záró epizódjával, az Agykontrollal fogom kezdeni.

Február
John Williams: Stoner 
Hogyha vágytok egy kis huszadik századi szépirodalomra, akkor John Williams könyvét szeretettel ajánlom. A történetben megismerhetjük egy egészen hétköznapi egyetemi tanár életét egészen gyerekkorától haláláig. Szép, érdekes, elgondolkodtató történet.

Március
Neil Shusterman: Unwind – Bontásra ítélve
Neil Shusterman könyve végre nem egy csöpögős YA, hanem egy elég komoly történet, amelynek középpontjában egy olyan társadalom áll, amelyben 16 éves korukra a gyerekekről bizony eldöntik, hogy hasznosak lesznek-e a társadalom számára, vagy lebontják őket, hogy szerveiket beteg embereknek ajánlják fel. Ebben a világban érdemes jól teljesítő gyereknek lenni.

Április
Pat Conroy: Hullámok hercege (The Prince of Tides)
Pat Conroy könyve nagyon megfogott. Egy írós csoportban hasonlították az én könyvemhez a témáját, ezért azonnal belekezdtem az olvasásba. A középpontban három testvér áll, akiknek igen borzalmas gyerekkoruk volt. Elképesztően déli, feszült hangulatot közvetít a Hullámok hercege, mindenkinek ajánlom.

Május
Jeanette Walls: Az Ezüst Csillag (The Silver Star)
Hasonlóan egy család történetét ismerhetjük meg. A tizenkét éves Jean és a tizenöt éves Liz teljesen magukra maradnak, amikor megbízhatatlan anyjuk magukra hagyja őket. A testvérpár úgy dönt, hogy megkeresik rokonaikat Virginiában, ahol olyan dolgokat tárnak fel, amire nem is gondoltak.

Június
Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek (Me Before You)
Nálam Jojo Moyes nyerte 2016-ot, legszívesebben három könyvét is a listába tettem volna, de visszafogtam magam kettővel. A Me Before You olyan történet, ami olvasás után is nagyon sokáig foglalkoztatott, a filmet is kétszer megnéztem. Mindenkinek ajánlom a könyvet, a filmet, a folytatását. Louisa és Will karakterét érdemes megismerni.

Július
B.A. Paris: Zárt ajtók mögött (Behind Closed Doors)
Idén ez a második kedvenc könyvem. Nekem B.A. Paris könyve volt az idei Gone Girlöm. A thrillerben Grace hozzámegy a tökéletes férfihoz, akivel külső szemlélő számlára csodálatos a házasságuk. De mi van a zárt ajtók mögött?

Augusztus
Jojo Moyes: Páros páratlan (One Plus One)
Na, igen még egy Jojo Moyes. Hogyha könnyed nyári könyvre vágytok, akkor a One Plus One igazán megfelelő lesz. Engem folyamatosan egy igazán jó romantikus vígjátékra emlékeztetett. Jojo Moyes humorával érdemes megismerkedni.

Szeptember
Elizabeth Gilbert: Hűség (Committed)
Szeptemberben volt az esküvőm, ezért Elizabeth Gilbert házasságos, non-fiction könyvét ajánlom erre a hónapra. Nagyon sok érdekes tényt tudhatunk meg belőle a házasságról, a szokásokról, hogy az emberek hogyan gondolkodnak erről az intézményről a világ több országában.

Október
Shari Lapena: The Couple Next Door
Idén a második kedvenc thrillerem a The Couple Next Door volt, aminek még nem jelent meg magyar fordítása, de ennek ellenére a thrillerek kedvelőinek figyelmébe ajánlom. Anne és Marco csak egy pár órára hagyják egyedül kisbabájukat, amíg átmennek a szomszédba iszogatni. A kislány azonban eltűnik. Vajon ki áll a dolog hátterében?

November
S.K. Tremayne: Fagyos ikrek (The Ice Twins)
Igazi fagyos thriller egy anyáról, akinek meghalt az egyik ikerlánya. Egy ideig úgy gondolja, tudja, melyik lányát temette el, aztán az életben maradt ikerlány azt mondja, hogy ő nem az, akinek gondolták. Csavaros, izgalmas, nekem nagyon tetszett.

December
Emily Murdoch: Ha megtalálsz (If You Find Me)
A decemberen erősen gondolkoztam, hiszen még csak tizenharmadika van, és még tervezek elolvasni pár könyvet, de előre beválasztottam Emily Murdoch könyvét, amely két vadonban élő lánykáról szól, akikért hamarosan megérkezik a gyermekvédelem. De hogyan is lehet visszailleszkedni a társadalomba ilyen hosszú idő után?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük