Írók egymás között – Írói tervek 2020-ra

Úgy fest, a lányokkal hagyományt alkottunk, hogy minden év januárjában elgondolkozunk azon, milyen írói terveket is dédelgetünk az épp aktuális évre. Úgy érzem, nekem ez a bejegyzés most nagyon sokat fog jelenteni olyan szempontból is, hogy még saját magam sem látom át, merre is megyek ebben az évben, annyi minden kavarog mostanság a fejemben. Szóval, ez a poszt nagyszerű lehetőség lesz, hogy tényleg összegezzem a rengeteg tervemet, vajon mi is fér bele 2020-ba? Ha a lányok terveit is olvasni szeretnétek, akkor Klári, Emma és Fanni bejegyzése a nevükre kattintva elérhető.

Már most januárban is látom, hogy elég zsúfoltnak ígérkezik az év. Már nagyon hiányzik az írás, ugyanis a NaNo után sikerült szinte másfél majdnem teljes hónap szünetet tartanom, amit nem igazán szeretek. Így parlagon hagytam az idei évem eddig legegyértelműbb projektjét, a mostani NaNo regényemet. Eddig nem sokat beszéltem a dologról, általában nem szeretek semmit sem elkiabálni, de most mégis leírom, hogy egy új trilógia van alakulóban, ami egyelőre a Glens Falls trilógia sorozatcímet kapta. Ennek most épp a második darabja formálódik. A könyvek címeit még mindig nagyban kutatom és keresem (az első Emlékezz rám-ként futott, de a dolgok teljesen átalakulóban vannak). A trilógia második részéből már 55 ezer szavam készen van, úgyhogy teljesen egyértelmű, hogy az év első negyedében ezen fogok dolgozni. Nagyon szeretném, ha március-áprilisra készen is lenne.

Ezen kívül van egy régen parlagon hagyott projektem, amit idén szeretnék feléleszteni a hamvaiból. Ez pedig a kisregényírás. Van egy teljesen befejezett kisregényem, és van még három erős kezdésű kéziratom, amelyekből valahogy kifogyott a szusz. Szeretném ezeket az ötleteket továbbfejleszteni, és egy négy évszakra épülő kisregénykötetet összeállítani realista ihletésű történetekből. Valószínűleg ez egy olyan projekt, ami 2020-ban nem fog befejeződni, de a kisregényírás szuper levezetés lenne a nagy regények között. Ráadásul kedvelem ezeket a kis sztorikat. Meglátjuk, hová is alakul majd a dolog.

Aztán persze jönnek a nagyregények. Két ötlet erősen verseng a fejemben évek óta, mind a kettő az agorafóbiával és a mentális betegségekkel kapcsolatos. Az egyik teljesen realista, a másik pedig olyan elemeket is tartalmaz, mint a Február (vagyis kissé futurisztikus gondolatvilágot). Még nem tudom, hogy melyik regény fog megtapadni idén, de az biztos, hogy mindenképpen szeretnék belekezdeni az egyikbe komolyan.

Aztán mindenképpen szeretnék idén egy kicsit erősebben idegennyelvű vizekre is evezni. A Maradj velem fordítása régen készen van, a lektorált verziót nem régen kaptam meg, úgyhogy azt is mindenképpen át szeretném nézni az idei évben. Emellett vissza szeretnék térni az angol nyelvű blogoláshoz is. Idén úgy döntöttem, hogy ezen a honlapon fogom folytatni az angol blogolást. Oldalt láthattok piciny zászlókat, azzal lehet majd a nyelvet váltani a blogon. Angolul más tartalmakat is akarok hozni, mint magyarul, de mindig elodázom ezt a projektet, pedig nagyon szeretnék vele foglalkozni.

Ha már blogolás. A magyar nyelvű blogon egyértelműen fog folytatódni az Írók egymás között. Idén mini könyvklubbot is szerveztünk, mindenki választott egy könyvet, amit a többieknek el kell olvasnia, úgyhogy nagyon izgatottak vagyunk. Emellett szeretnék az írói lelki világomról is blogolni, hogy milyen érzések kavarognak bennem. Idén is nagyon érdekes blogtémákkal készülök, úgyhogy nem fogtok unatkozni. (Egyébként mindig várom ám az ötleteket, miről szeretnétek többet olvasni ;).

De persze, tudom, hogy titeket a publikálás érdekel a legjobban. Az biztos, hogy idén érkezni fog a Késő március az év végén, amiről majd több információt is olvashattok. Emellett két kéziratom már biztosan ül a kiadómnál, úgyhogy kiderül, hogy melyiknek milyen irányba fordul majd a sorsa 😉 Ezeknek a tetejébe pedig van még egy extra meglepetésem is. Az biztos, hogy idén minimum egy könyvre számíthattok tőlem (de még az is lehet, hogy több is lesz belőle :P). 

A szabadúszó munkámban nagy szerepet játszik idén is, hogy bábáskodom a Maximos könyvek felett, amit imádok. A kontrollszerkesztés és korrektorkodás idén is nagyon fontos lesz. És az biztos, hogy idén érkezni fog legalább három regényfordításom a Maxim kiadónál. Úgyhogy biztosan nem fogok unatkozni. Nagy álmom vált valóra azzal, hogy idén két YA-könyv is meg fog jelenni a fordításomban.

Idén is el szeretném mondani, hogy mennyire hálás és boldog vagyok amiatt, hogy azzal foglalkozhatok, ami igazán megdobogtatja a szívem. Remélem, idén is velem tartotok írós-olvasós kalandokra, és olyan szeretettel várjátok majd az új megjelenéseket, mint eddig. Nagyon sokat jelent a támogatásotok és a sok-sok kedves szó, amivel egész évben elárasztotok 🙂 Nagyon Boldog Új Évet Kívánok Nektek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük