Karanténsorozatok

Elég régen volt már film- vagy sorozatajánló a blogon, és mivel azt mondtátok, szeretitek az ilyesmit, úgy gondoltam, megosztom veletek, miket is néztünk a férjemmel a karantén alatt 🙂 Március közepe óta – mint tudjátok -, nem nagyon lehet menni sehová az Egyesült Királyságban, mivel sajnos mi lettünk az egyik legrosszabbul érintett ország. A karantén első, sokkal ijesztőbb időszakába sorozatnézéssel próbáltuk elterelni a figyelmünket, ezért szép kis listát hoztunk össze. Megmutatom nektek, miket is néztünk! 🙂

The Morning Show

Az egyik új felfedezésünk az eddig egyévados The Morning Show volt, Jennifer Aniston és Reese Witherspoon főszereplésével. Igazi zseniális drámasorozat, ami bepillantást enged egy amerikai reggeli műsor történetébe. Minden egy botránnyal kezdődik: Steve Carell karakterét szexuális zaklatással vádolják, ezért kiteszik a műsorból, ami aztán események mindenféle láncolatát indítja be. Reese Witherspoon karaktere pedig egy kisvárosi riporter, aki hirtelen belecsöppen ebbe a korántsem olyan szuper, de csillogós környezetbe. Hihetetlen jó sorozat, eltereli mindenről az ember figyelmét, és komoly témákat is feszeget.

Unorthodox

A könyv, amiből a sorozat készült most a molyon is nagy népszerűségnek örvend. Egy fiatal lányt ismerhetünk meg, aki úgy dönt, hogy kitör az ultraortodox zsidó közösségből, és teljesen új életet kezd. Nagyon érdekes megismerni ezt a mélyen vallásos világot a modern világ közepén, és azt, hogy az ex-ultraorthodox Ester hogyan is fedezi fel a világot maga körül. Egy évados, rövid, de nagyon ütős sorozat.

Ozark

Az Ozarkról már lehet korábban is zengtem ódákat. Tovább folytattuk a pénzmosó-család történetét, és ezúttal sem csalódtunk egy pillanatra sem. Egyre érdekesebben alakulnak a családi viszonyok, mellette a drogbáró életének mindennapjaiba is láthatunk már bepillantást. Mindenkinek nagyon ajánlom a kényszerült helyzetbe került könyvelő és családjának történetét.

Servant

Ütős, rövid, morbid kis horrorsorozat. Egy fura bébiszittert ismerhetünk meg, aki egy érzelmileg terhelt családhoz érkezik, akik tragikus körülmények között veszítették el kisbabájukat. A sorozat tényleg morbid, sokszor érthetetlen csavarokat vesz, de pont ezért voltam odáig érte. Remélem, hamarosan jön majd belőle újabb évad is.

Little Fires Everywhere

A Reese-rajongásom tovább folytatódott. És a Little Fires Everywhere-rel új kedvenc írót is avattam Celeste Ng személyében. Először ugyanis neki kellett állnom a könyvnek, ami szintén szuper volt. Aztán megnéztük a sorozatot, és halálra idegesítettem a férjem, hogy folyamatosan felhoztam, mi volt másként a könyvben. A sorozat egyébként főként két család története egy tökéletes kisvárosban. Az egyikük egy igencsak csodás, négygyerekes anyuka, akiről úgy tűnik, mindene megvan az életében, a másik pedig egy egyedülálló anya, aki az országot járja lányával. A sorsuk hamarosan összekapcsolódik, és hihetetlen érdekes eseményeket hoz. Imádtam a karaktereket, nagyon fontos, nagyon érdekes témák vannak benne. Hétköznapi rasszizmus, kirekesztés, anya-gyerek kapcsolatok.

Outsider

Stephen King csodás regényének szuper feldolgozása, ahol is egy kisvárosi edzőt vádolnak meg egy kisfiú brutális meggyilkolásával. Az érdekesség azonban csak az, hogy a férfinek sziklaszilárd alibije van, így egyszerre kellett két helyen lennie. A könyvet is nagyon szerettem, és méltó adaptációt kapott.

Looking for Alaska

Szintén egy adaptációról van szó, de a könyvet nem olvastam. John Green egyébként is nálam kicsit kétes helyet foglal el, de meglepett, hogy mennyire tetszett a Looking for Alaska. Egy srácot ismerhetünk meg, és egy különleges iskolát, ahol az újonnan érkező fiú beleszeret egy különleges lányba. Szerintem nyárra szuper kikapcsolódás lehet.

Black Mirror

Nekünk a Black Mirror egy új felfedezés volt. Ebben a sorozatban minden részben teljesen újak a szereplők, mintha rövid filmeket néznénk, amiket egyetlen egy dolog köt össze: a technológia árnyoldala. Nagyon vegyesek voltak az érzéseink. Voltak részek, amik nagyon lekötöttek, és voltak, amik egyáltalán nem. De általában mind-mind érdekes játék a jövővel, a technológia jó és rossz oldalával.

Defending Jacob

Jöjjön még egy adaptációt. Szintén olvastam a könyvet. De itt a sorozat mondhatjuk, hogy még jobban is tetszett (lehet, Chris Evans is tehet róla :P). A könyv kicsit szárazabb, sokkal jogibb, tárgyalótermibb. A sorozat lélektanibb lett. A középpontban egy tizennégy éves fiú áll, Jacob, akinek az apja főügyészként dolgozik a kisvárosban. Minden felborulni látszik a tökéletes családban, amikor Jacobot megvádolják osztálytársa meggyilkolásával.

Succession

Kis csalással bevettem a Successiont is a karanténsorozatok közé, pedig ezt még a régi lakásban kezdtük el. De nagyon szerelem volt mindkettőnknek. Egy nagy médiamogul családot ismerhetünk meg és szövevényes kapcsolataikat egymással, amelynek a tetején a médiabirodalom kegyetlen vezetője: az idős apuka/nagypapa áll. Kicsit hozzácsapnám a The Morning Showhoz, talán ez még komolyabb. De nagyon szuper sorozat.

Sex Education

Utoljára hagytam a most nézett sorozatunkat. Tavaly kezdtük a Sex Educationt, és egy kicsit féltem is a második évadtól, de azt kell, hogy mondjam, nagyon-nagyon tetszik. A sorozat tényleg a zászlajára tűzte, hogy mindenféle szexuális orientációt felvonultat nekünk, és ilyenfajta ifjúsági sorozatra, szexedukációra mindenkinek szüksége lenne manapság. És emellett még vicces is.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük