NaNoWriMo és egyéb fogadalmak

Őszintén szólva nem úgy képzelem az ideális huszonnyolcadik születésnapot, hogy a megfázás első napját gyűröm, de bizonyára ennek ilyennek kellett lennie. A születésnapomkor mindig feltámad bennem a vágy, hogy fogadalmakat tegyek, megfogjam és kis gömbökbe zárjam a pillanatokat, és visszaidézzem, milyen volt gyerekkoromban megélni ezt a napot. A meleg október napfény éppen lágyan cirógat, miközben kapkodom a papírzsebkendőket, köszöntések szállingóznak a levegőben, és én csak arra gondolok, hogy megint eltelt egy év. A huszonhetest annyira nem kedveltem, valahogy túl sok buktatóval volt tele, ezért csak reménykedni tudok, hogy a huszonnyolcas szám kedvesebb lesz velem. Annyi bizonyos, hogy rengeteg változással fog kecsegtetni ez az életkor, ezt már tudom előre. Hogy legyen valami magasztos is ebben a hétfői napban, ezért két kihívást szeretnék veletek megosztani.

Az első a mentális egész236d06c860a3bca3e8d7e29df4f3e6f3séggel lesz kapcsolatos. Február óta meditálok, ami azt hiszem, hogy gyökeres változásokat hozott az életembe. Mostanság azonban kiszoktam hagyni egy-két-három napokat, amire nem vagyok büszke, ezért elhatároztam, hogy száz napra teljesen elköteleződöm a gyakorlatom mellett. Szeretnék is beszámolni arról, hogy milyen meglepetések érnek ezen az úton. A Headspace nevű meditációval gyakorlom a mindfulness technikát, ami segít abban, hogy képes legyek a jelenben maradni, ami író fejemmel igen nehézkes dolog. A mindfulness-t mindenkinek szeretettel ajánlom, a későbbiekben lehet, hogy szentelek is neki egy bejegyzést.

Emellett közeledik a november. Idén is bele fogok vágni a NaNoWriMo-ba természetesen, bár bevallom, hogy idén kicsit jobban félek, mint az eddigi években bármikor. Eddig a trilógiámat írtam, ami úgymond biztonságos terep volt. David, Chris és Amy története olyan volt, mint a hazatérés, könnyedén beszélgettem velük naponta 1667 szót, de most teljesen új vizekre kalandozok és egy thrillert szeretnék alkotni. A történet egy Halloweenről szól, amely rossz irányt vesz, amikor mérgezett cukorkák miatt meghal egy kisfiú. Öt fiatal szereplőm pedig elhatározza, hogy felfejti, hogy ki is áll a kegyetlen gyilkosság hátterében. Biztos vagyok benne, hogy ez a történet igazi kihívást fog jelenteni nekem, de már hiányzik a folyamatos írás, úgyhogy nagyon várom a novembert.

NaNo-2015-Participant-Banner

Idén is nagy örömmel és szenvedéssel fogom dokumentálni az egész hónapot. Igyekszem útközben hasznos tanácsokat is megosztani veletek az írással kapcsolatban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük