A kedvenc íróim listája – avagy, kit olvasok én?

Kicsit nehezebben megy mostanság a blogolás, mivel el vagyok havazva a munkával. Nagy erőkkel dolgozom a nyári regényemen, ami már 16 ezer szónál jár, emellett szerkesztek és korrektúrázok is. Ráadásul az augusztusomat Magyarországon töltöm, olyankor végképp elveszek a nyárban. Persze, közben folyamatosan gondolkozom, hogy milyen játékkal és titkos információkkal lephetlek meg titeket a közeljövőben 😉 Hogyha vannak ötleteitek, akkor várom őket szeretettel!
Ma úgy gondoltam, hogy rendhagyóan hozok egy listát a kedvenc íróimról, akik inspirálnak, akiknek a könyvei csodálattal teljes frusztráltsággal töltenek el. A legjobban az olyan könyvek inspirálnak, ahol szinte verem a fejem a falban, hogy én miért nem vagyok ilyen jó? Az olvasás a szenvedélyem, igyekszem sokféle műfajba belekóstolni, de ennek ellenére mégis a realitsa-thriller-horror könyvek állnak hozzám a legközelebb.
A most következő listán olyan írók szerepelnek, akiknek a könyveit meglátva mindent el akarok dobni, és csak az olvasásra koncentrálni. Persze a lista csak a töredéke a kedvenceknek!

Neil Gaiman
Egy igazi fantasy-meseíróval kezdeném a listát. Neil Gaiman novellái elbűvölnek, magukon viselik azt a Gaimanes lenyomatot, amiért szeretem őt olvasni, de az Óceán az út végén is levett a lábamról. Bevallom, hogy az Amerikai istenek kicsit megszenvedtetett, ilyenkor mindig rájövök, hogy a hardcore fantasy egyáltalán nem az én világom. Ennek ellenére Gaimannek mindenképpen itt a helye.

Jojo Moyes
A Jojo Moyes szerelmem tavaly kezdődött a Mielőtt megismertelek-kel és azóta is töretlen. Még rengeteg regényt el szeretnék tőle olvasni. Bevallom, a nyálas romantikus műfaj is távol áll tőlem, de Moyesnek sikerül olyan háromdimenziós karakterekkel teletömnie a regényeit, hogy azonnal levesz a lábamról.

Gillian Flynn
A Holtodiglan az egyik kedvenc könyvem. Annyira elbűvölt, hogy azonnal elolvastam a Sötét helyeket és az Éles tárgyakat is, és egyikben sem csalódtam. Igazán csavaros, kemény történeteket ír Flynn, amikhez egyszer én is nagyon szeretnék felérni. A karakterei sokáig velem maradnak, ami nálam fontos szempont írásban és olvasásban is.

Elizabeth Gilbert
Elizabeth Gilbert az életvezetési tanácsadóm is. Imádom olvasni a Facebookon a gondolatait, a Big Magicet szerintem minden művésznek érdemes a kezébe vennie. Emellett az Ízek, imák, szerelmek is közel áll hozzám. Aranyat ér minden egyes szava és gondolata.

Liane Moriarty
Liane Moriarty idei felfedezésem. A Big Little Lies című regényével engem kilóra megvett. Realista, Született feleségek hangulatú maró gúnnyal és elképesztő elemzőképességgel néz a világra. Már a talonban van nálam jó pár könyve, amit nagyon gyorsan sorra akarok venni.

Stephen King
A listából le nem maradhat az az író, aki miatt elkezdtem írni. Kinget olvasni számomra hazatérés, ilyenkor repülök vissza a tinikoromba. Végigkísértetek a történetei a felnőtté válásban. Szinte minden regényéhez kapcsolódik egy időszak, egy-egy érzés az életemben. Külön regényt lehetne írni az ő történeteivel való kapcsolatomról. Ráadásul szinte minden egyes bejegyzésemben megemlítem, úgyhogy nem is húzom tovább az időt.

James Herbert
Igazi Kinges hangulatú, paranormális író. Tulajdonképpen James Herbert húzott vissza az olvasás talajára, amikor tizenkilenc-húszévesen csak a szakirodalmat bújtam. Emlékszem arra a pillanatra, amikor a Mamutban leemeltem a Sötét titkok házát a polcról, és újra beszippantott a borzongató, paranormális világ. Mellette most hasonló érzésekkel tölt el Josh Malerman és Ania Ahlborn is.

B.A. Paris
Ugyan még csak a Zárt ajtók mögött-et olvastam tőle, de az azonnal levett a lábamról. Éppen ma kezdtem bele Összeomlás című új könyvébe, és nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen is lett. Gillian Flynnhez hasonlóan irtó jó pszichológiai thrillereket ír, a könyve kézről kézre jár otthon. Érdemes felfigyelni rá. Úgy, mint Paula Hawkinsra, S.K. Tremayne-re és Fiona Bartonra is, hogyha kedvelitek a műfajt.

Cheryl Strayed
A másik életvezetési tanácsadóm Elizabeth Gilbert mellett. Elolvastam minden könyvét, és szintén minden szava kincs. A Vadon című könyve pont akkor talált meg, amikor hatalmas nagy szükségem volt rá. Hogyha válságban vagytok, akkor nyugodtan válasszátok az írásait, igazi léleksimogatók.

Joe Hill
Végül, de nem utolsó sorban Joe Hill is a listámra került. Nagyon szeretem a könyveit, amelyek mintha King és Gaiman keverékei lennének. Legjobban a Szarvakat élveztem. Most azonban nagyon kíváncsi vagyok King új könyvére, amit másik fiával írt együtt. Szerintem Owen King is el fog bűvölni.

2 thoughts on “A kedvenc íróim listája – avagy, kit olvasok én?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük