Beszélj hozzám zenelista

Már korábban a Facebookon megígértem nektek, hogy a Beszélj hozzám-hoz is fogok csatolni egy zenelistát. Ezt már nálam tekinthetjük hagyománynak is, hiszen a Maradj velem-hez is született egy ilyen bejegyzés (ide kattintva el is érhetitek), ugyan abban épp arról panaszkodtam, hogy a Maradj velem-es zenéim java bizony elveszett. Szerencsére ez  nem mondható el a Beszélj hozzám-ról, hiszen akkor már boldog felhasználója voltam a Spotify nevű csodának, így a regényhez tartozik egy két és fél órás playlist, összesen 32 dallal, amit a bejegyzés végére be is szúrtam nektek.

De még is úgy gondoltam, hogy ebből a listából azért kiemelek pár különleges dalt, amelyek még jobban kapcsolódnak egy-egy jelenethez. Ezeket a számokat mindenképpen ajánlom nektek a regény olvasása mellé, hátha még inkább belemerültök a hangulatába.

Azt hiszem, a fő részeknél található számokat és idézeteket muszáj lesz kiemelten kezelnem. A Beszélj hozzám első része Katie Herzig – Lost and Found című számával kezdődik, amelyhez egy olyan YouTube klipet kapcsoltam, amit többször is megnéztem. Julie és Matt kapcsolata (Friday Night Lights) egyébként is nagyban hatott rám, amikor megformáltam Amy é Chris tiniszerelmét. Főleg, hogy nekem Zach Gilford a tökéletes Chris 🙂

A második rész első száma, a Snow Patrol – Open Your Eyes című dala, ami nekem nagyban kapcsolódik Chris érzéseihez (The anger swells in my guts/ And I won’t feel these slices and cuts/ I want so much to open your eyes/ Cos I need you to look into mine).

Mika – Any Other World című dalát is milliószor meghallgattam és ennyiszer sírtam is rajta. Nekem a feladott reményt, az elszigeteltséget fejezi ki minden szavában. Az abszolút feladás és elengedés dala ez nekem. (I tried to live alone but lonely is so lonely, alone /So human as I am, I had to give up my defenses /So I smiled and tried to mean it to let myself let go). A mérhetetlen szomorúsághoz pedig felemelő zene keverik, ami így tökéletes.

Emellett muszáj kiemelnem az Aerosmith Crazyjét, ami bizony már a Maradj velem-ben is felbukkant, hiszen David és Amy erre táncolnak David tizennyolcadik születésnapján. Ez a dal szó szerint felbukkan ebben a könyvben is.

Alapvetően az mondható el, hogy a listán kicsit sötétebb hangulatú, szomorú számok sorjának. Ennek ellenére mindenkinek nagy szeretettel ajánlom hallgatásra olvasás közben/előtt/után/nélkül 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük