Olvastad? Ezt nézd hozzá! – Book Tag

Sütő Fanni barátnőm meghívott egy könyves-sorozatos tagre, így úgy döntöttem, hogy ezen a héten ezzel jelentkezem. A feladat nagyon egyszerű: csak kreálni kell öt darab könyves-sorozatos párost. Második feladat, hogy valakit be kell jelölni, aki szintén megcsinálja a feladatot. Kicsit azért ültem rajta, főleg, hogy sokkal több filmet nézek, mint sorozatot, de azért akadt ebből is bőven. Aztán annyira belejöttem, hogy még több is ment volna. Szerencsére sikerült úgy kihoznom a dolgot, hogy sok kedvencemet felvillantom benne. Hogyha van kedvetek, akkor olvassátok el Fanni bejegyzését is, amit ide kattintva elérhettek.

Hogyha olvastad a Big Little Liest, akkor meg kell nézned a The Affairt. 

Na, igen Liam Moriarty Big Little Lies című könyve annyira megvett, hogy szerintem idén az egyik kedvenc könyvem lesz. Nagyon szeretem a komoly, életszerű témákat, szerintem összekapcsolható a The Affairrel, de akár a Született feleségekkel (Desperate Housewives) is. Igazi felnőtt dráma, házasságtörés, komoly problémák.

Hogyha olvastad az Veled minden hely ragyogó-t, akkor meg kell nézned a Tizenhárom okom volt-ot

Komoly YA-dráma mind a kettő. A Thirteen Reasons Why sorozat teljesen elbűvölte mostanság a közönséget. Nem véletlenül, de Jennifer Niven könyve is hasonló, ugyanilyen komoly témát boncolgat, amiben szintén helyet kap az öngyilkosság és a tinik problémái, amelyeket nem lehet egy legyintéssel elintézni.

Hogyha olvastad az Amerikai isteneket, akkor meg kell nézned az Odaátot.

Itt kicsit csaltam, ugyanis az American Godsnak még csak a negyedénél járok, de nálam néhol hozza a Supernatureles vibrációt. Főleg a természetfeletti lényes kapcsolat. De az American Godsból is most indult sorozat, amire szintén nagyon kíváncsi vagyok.

Hogyha olvastad a Little Childrent, akkor meg kell nézned a Big Little Liest.

Elnézést, tényleg meg vagyok őrülve a Big Little Liesért, és most a sorozatot fogom éltetni. Irtó jól sikerült a sorozat is, emellett még hozzátenném az egyik kedvencemet, Tom Perrotta Little Children című könyvét, amelyből film is készült Patrick Wilson és Kate Winslet főszereplésével. Felnőtt dráma ez is, hozzákapcsolva a The Affaires, Desperate Housewives tematikához.

Hogyha olvastad a Végítéletet, akkor meg kell nézned a The Walking Deadet. 

Na, igen, ez egy kicsit távoli kapcsolás lett. Ennek ellenére a kedvenc posztapokaliptikus regényem a The Stand, amelyben egy influenzavírus miatt hal ki az emberiség. A kapcsolatot most nem a zombikban, hanem a posztapokaliptikus világban keresendő, abban, hogyan alakulnak új társadalmak, miután kihal az emberiség java.

Remélem, tetszett a listám, én most Ashleyt jelölöm az Ashley értékel oldal bloggerét! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük