Új könyv a láthatáron – mit is várhattok a Glens Falls sorozattól?

Ígértem, hogy dióhéjban szeretném összefoglalni a blogon is, amiről az élő bejelentkezésem során beszéltem nektek. Ugyanis ennek a fő témája mégiscsak az új könyvem, az új sorozat volt. Ha szeretnétek megnézni az egyórás élő videót, akkor ide kattintva elérhetitek. Ott még beszéltem szerkesztésről és egy kicsit a MidLife Crisisról is, és írásról úgy általában, de a bejegyzésben főleg az Engedj el kerül a középpontba.

A Glens Falls sorozat azzal az ötlettel indult, hogy szerettem volna egy előzményregényt írni a Pennington-testvérek trilógiának James Pennington – az apa szemszögéből. Mondhatjuk, hogy hosszú évekig érdeklődött bennem ez az ötlet, amíg teljesen más regények írásával voltam elfoglalva, de lassan James, mondhatjuk, hogy életre kelt. Az utolsó csepp az volt, amikor az In Your Eyes című filmben megláttam Michael Stahl-Davidet, aki tényleg megtestesítette azt  a karaktert, akit mindig magam elé képzeltem. Sokszor fordul elő velem, hogy színészek nagyon ráihletnek egy-egy szereplőre, és még jobban megadják a löketet az alkotásra. Így történt, hogy 2018 nyarán elkezdtem írni James Pennington történetét. Arra viszont akkor még nem számítottam, hogy ez több lesz, mint egy előzménykötet.

Az előzményköteteknek mondhatjuk megvan az mostoha volta, hogy csak a legnagyobb rajongók szokták kiegészítésként elolvasni, és csak rövid kis könyvecskék, amik nem értelmezhetőek a többi könyv nélkül. James könyvre viszont vastagra nőtt, a leghosszabb könyv lett, amit valaha írtam. Ráadásul már a felénél sejtettem, hogy egy teljesen új sorozat van kibontakozóban, amely tovább bővíti a Pennington-testvérek történetét, és már a nagyobb családra is kiterjed.

Ami nagyon fontos vele kapcsolatban, hogy teljes mértékben olvasható első kötetként, a két sorozat mintegy kiegészíti egymást. A Pennington-testvérek szűken a testvérpár hánytatott sorsáról, kapcsolatáról és szerelmi életéről szól. A Glens Falls sorozat viszont a hátán visz majd négy generációnyi Penningtont, még inkább felgöngyölíti a miérteket, hogy maguk a Pennington-testvérek is hogyan kerültek az abuzív légkörbe.

Az Engedj el teljesen az alapoktól indul, onnan, amikor a tizenkilenc éves James Pennington megismerkedik a tizenhat éves Margaret Thompsonnal, és egyéjszakás kalandba keverednek, melynek eredménye egy nem kívánt terhesség lesz. James egyébként jómódú, New York-i családból származó fiú, akinek az apja egyáltalán nem nézi jó szemmel, hogy ilyen történhetett a fiával, akinek már eltervezte nagyjából az egész életét. James azonban úgy dönt, hogy felelősséget vállal, és elveszi feleségül a lányt, akinek a múltjáról, a családi hátteréről alig tud valamit. Ketten együtt északra, Glens Fallsba költöznek, és próbálnak egy teljesen új életet kezdeni szakítva a családjuktól. James azonban nincs felkészülve arra, hogy felesége pszichésen instabil személyiség, aki mellett komoly problémákkal kell szembenéznie.

Úgy gondolom, a Glens Falls sorozat sokkal sötétebb hangvételűre sikeredett, mint a Pennington-testvérek, kevesebb romantika kap helyet. Az apa-fiú kapcsolat végigvonul a köteteken, ahogy az alkoholizmus és a múlt sebei is. Sokat megtudattok majd Margaret Pennington múltjáról, családi hátteréről is, és persze, az elbeszélő James is mindent leír naplójában magáról.

A sorozat többi részében más-más családtagok kerülnek majd a középpontba. A következő történetben például a nagyapát ismerhetjük majd meg közelebbről.

Azt mindenképpen elmondhatom, hogy nekem most egyelőre ez a kedvenc írásom. Úgy gondolom, már jóval érettebb, lenyomatot képzett rajta az a pár évnyi regényírási tapasztalat is. A Pennington-testvérek olvasói biztosan kedvelni fogják, hiszen a fiúkat még közelebbről megismerhetik, ezúttal egy harmadik elbeszélő szemszögéből. Viszont, azoknak, akik még semmit sem olvastak tőlem, is érdekes kiindulópont lehet a kötet. Az biztos, hogy én már borzalmasan várom a megjelenést, ami az őszi-téli időszakban fog megtörténni, de addig is hozok majd még több információt a könyvvel kapcsolatban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük