Minden hónapra egy film az évből

Előző héten a legkedvesebb könyveimről írtam egy bejegyzést. Tavaly azonban a filmeket is összefoglaltam, ezért most is szeretnék ennek is szentelni egy posztot. Igazából borzalmasan nehéz volt egyetlen filmet választani a sokból, hiszen elég tetemes mennyiségű mozit nézek meg minden évben. Igyekeztem kiválasztani a legemlékezetesebbeket, amiket mindenkinek szeretettel ajánlok megnézésre. A lista vegyes, így mindenki kedvére válogathat!
Egyúttal ezzel a bejegyzésemmel szeretnék mindenkinek Boldog és Békés Karácsonyt kívánni!

Január About Time (2013)
Az időutazós romantikus vígjátékok közül eddig az Időutazó felesége vitte a prímet, de az About Time abszolút felveszi vele a versenyt. Nem csak a szerelemről, hanem az életről magáról is szól ez a nagyszerű film, ami szuper egy jó évkezdéshez.


Február The Book Thief (2013)
Természetesen a könyv is felkerült az olvasmánylistámra. A második világháborús történet a gyermekek szemszögéből mutatja be a náci Németország borzalmait. Liesel a könyvek segítségével ment meg egy fiatal, zsidó fiút, akit a pincéjükben rejtegetnek. Mindenkinek kötelező darab!

Március Freedom Writers (2007)
A Freedom Writers a tolerancia csodálatos története, amelyben egy fiatal tanárnő próbálja rávenni problémás osztályát arra, hogy nyissanak egymás felé. Sikerül elérnie, hogy tanuljanak és megírják saját történetüket, amely később teljesen átformálja az életüket.


Április Snowpiercer (2014)
Ez a science-fiction egy nagyon különleges hangulatú mozi, amely a jövőben játszódik, ahol az emberiség javát megölte a klímaváltozás. A túlélők egy furcsa vonaton tengetik az életüket, amelyben szigorú rendszer szerint vannak felosztva a különböző társadalmi osztályok.

Május Labor Day (2013)
A Labor Day egy különleges romantikus történet, amelyben a depressziós egyedülálló anyuka és fia befogad egy sérült férfit, akiről kiderül, hogy börtönből szökött bűnöző. A túszdráma helyett azonban szoros kötelék alakul ki hármuk között.


Június Conviction (2010)
A Conviction is nagy hatást gyakorolt rám, mivel nagyszerű történet a kitartásról és a testvéri szeretetről. Egy dolgozó anya áll a film középpontjában, aki jogi egyetemre kezd járni csak azért, hogy kihozza testvérét a börtönből, akit jogtalanul vádoltak meg egy gyilkossági ügyben.

Július Very Good Girls (2013)
A Very Good Girls igazi nyári vígjáték, amelyben két New York-i lány fogadalmat tesz, hogy a nyári vége előtt elveszítik szüzességüket, azonban arra nem számítanak, hogy mind a ketten ugyanabba a srácba szeretnek bele.

Augusztus The Purge: Anarchy (2014)
Mindenképpen akartam horrort is rakni a listámba, ezért a Purge folytatása is idekerült. Főleg azért, mert sokkal jobban lekötött, mint az első rész. A Purge egy alternatív, jövőbeli társadalomban játszódik, ahol egyetlen éjjel szabad a bűnözés. A második részben egy csapat utcán rekedt embert sorsát figyelhetjük meg ezen az éjszakán.

Szeptember A Long Way Down (2014)
Pár évvel ezelőtt olvastam Nick Hornby könyvét, amit nagyon szerettem. Az A Long Way Down négy öngyilkosjelölt történetét meséli el, akik egy háztetőn találkoznak szilveszter éjjelén, majd fogadalmat kötnek, hogy Valentin-napig nem lesznek öngyilkosok.












Október Begin Again (2013)
A Begin Again talán az egyik kedvenc filmem lett az idén, aminek nem elhanyagolható a zenéje sem, hiszen valami elképesztőre sikerült. A moziban megismerhetünk egy bukott producert és egy tehetséges zeneszerző énekesnőt, akik a zenén keresztül újra visszatalálnak életükhöz.

November The Grand Seduction (2013)
A The Grand Seduction nálam elnyerte az év legaranyosabb vígjátékának címét. A film történetében megismerhetünk egy apró halászfalut, ahol a munkahelyek megteremtéséhez elengedhetetlen egy orvos jelenléte. Azonban ki is akarna egy száz fős falucskában elhelyezkedni orvosként? A falu lakói mindent megtesznek azért, hogy becsábítsák a fiatal doktort.

December Third Person (2013)
Íróknak (főleg lányoknak) kötelező romantikus film, amelyben megismerhetünk három összekapcsolódó szerelmi történetet, amely átível Rómán, Párizson és Londonon. 

3 thoughts on “Minden hónapra egy film az évből

  1. Az About Time olyan jóó!
    Ez a Labor Day meg olyan fura, mert a poszter láttán azt hittem, egyáltalán nem romantikus, hanem egy abuziv kapcsolatról szól.
    A Very Good Girls meg érdekel régóta, ahogyan a Third Person is 🙂 Köszi ezt a posztot!

  2. Pingback: Filmes toplistám az idei év kedvenceiből - Corn & Soda

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük