Nyári hangulatot hozó filmek

Amikor megérzem a langyos estébe vegyülő nyárillatot, akkor mindig izgatott leszek. Tóparti naplementét akarok látni, megmártózni a kellemes vízben, hallani a tücskök ciripelését és a fűben fetrengve nézni a csillagos eget. Nagyon szeretem a nyár hangulatát, az izzó forró aszfalt illatát, amikor lelocsolják hideg vízzel. Éppen ezért gondoltam, hogy hozok egy kis filmajánlót a kedvenc nyári filmjeimből, amelyek mindig felébresztik bennem az évszak hangulatát. Szívesen veszem, hogyha másnak is van kedve megosztani saját kedvencét!
A filmekhez még ajánlom a nyári Pinterest oldalamat is, hátha mindenkit nyári hangulatba ringathatok 🙂

Follow Gabriella’s Writing’s board Summer Freedom on Pinterest.

Stand by Me (Állj mellém, 1986)
A Stand by Me az egyik kedvenc nyári hangulatú filmem. Egyben a kisregényt is ajánlom mindenkinek. Visszahozza a gyerekkor emlékét teljes valójában. Minden nyáron kedvem lenne megnézni, annyira szeretem Goride, Vern, Teddy és Chris történetét.

letöltés (5)

Kings of Summer (A nyár királyai, 2013)
A moziban három tinédzser jóbarát dönt úgy, hogy elvonulnak a szülői ház nehézségei elől és az erdőbe költöznek, ahol saját házat építenek maguknak. Igazi gyerekkori hangulatú, nyárillatú film, amit mindenkinek ajánlok.

letöltés (8)

Dazed and Confused (Tökéletlen idők, 1993)
A moziban középiskolás barátok utolsó napját láthatjuk 1976 májusában. Hozza a nyári bulik hangulatát, könnyed vígjáték, ami egyenesen a nyári éjszakába repít.

letöltés (6)

Super 8 (2011)
A Super 8-at nyáron láttam a moziban, és imádtam. A történetben egy csapat barátot ismerhetünk meg, akik zombis filmet forgatnak, amikor furcsa dolgok történnek a városukban. A gyerekek az idegenek inváziójának egyenesen a közepébe kerülnek.

letöltés (9)

A Good Year (Bor, mámor, Provance, 2006)
A film megnézése óta vágyom Dél-Franciaországba, hiszen a hangulat teljes mértékben varázslatos. A történetben megismerhetünk egy brit befektetési ügynököt, aki el van foglalva életével, azonban örököl Provance-ban egy hatalmas házat, ahol gyermekkorát töltötte. A férfi újra felfedezi ezt az életstílust, ami átformálja az életét.

letöltés (10)

Peace, Love & Misunderstanding (2011)
A moziban egyenesen Woodstockba kerülünk egy család szemüvegén keresztül. Egy ügyvédnő megromlott házassága elől menekül laza édesanyjához (aki füvet termeszt az alagsorban) gyerekeivel, ami mindannyiuknak megváltoztatja az életét. Ráadásul Chace Crawford is megjelenik a filmben, ezért mindenképpen érdemes megnézni! 🙂

images (2)

The Hangover (Másnaposok, 2009)
Az összes másnaposok mozit ajánlom. Mindegyik pulzál a felhőtlen nyári hangulattól, a buliktól, a korlátok elengedésétől. A kedvenc nyári vígjátékaim közé tartoznak. Természetesen az első áll hozzám a legközelebb, de a másik kettő is kihagyhatatlan.

letöltés (7)

Neighbors (2014)
Tavaly nagyon szerettem Seth Rogen és Zac Efron vígjátékát. A családosok melletti házba egy csapat egyetemista fiú költözik, ami igazán felborítja a család életét. Mindenkinek ajánlom, aki valami igazán könnyedet keres.

letöltés (11)

Take Me Home Tonight (Szédületes éjszaka, 2011)
Négy évvel a diploma után egy középiskolai géniusz a barátnője barátját használja fel arra, hogy bejusson egy nyári buliba és végre meghódítsa a szívét a gimis szerelmének. Igazi későnyári éjszakát mutat be nekünk a mozi.

letöltés (12)

The Lifeguard (2013)
A végére egy kicsit keményebb alkotást hagytam. Egy harmincadik évét betöltő lány költözik haza gyerekkori otthonába, hiszen kilép riporter állásából New Yorkban. Leigh elvállal egy úszómesteri állást és újra visszasüpped tinédzserkorába. Nagyszerű nyári film az életkezdési nehézségekről.

images (3)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük