Segítsetek, mit írjak novemberben?

Közeledik a november, és idén is szeretnék benevezni a NaNoWriMo-ra, ahol 50 ezer szót kell írni egy hónap alatt. Mivel a most írt regényem már a háromnegyedénél tart, ezért azzal biztosan nem fogok indulni. Viszont a november tökéletes arra, hogy új dolgokkal kísérletezzek, esetleg olyasmit folytassak, amibe belekezdtem, de nem folytattam tovább. Minden írónak lapulnak megkezdett kéziratai a fiókja mélyén, ezzel én sem vagyok másképp. Rengeteg ötletem van, ami lelkesített, aztán valamiért otthagytam őket.

Éppen ezért szeretném most a Ti segítségeteket kérni! Feldobok most öt kézirat-ötletet és meghagyom nektek, hogy válasszatok. És megígérem, hogy a nyertes ötlettel fogok foglalkozni egész novemberben (azt persze, hogy biztosan egy jó és épkézláb regény jön ki a kezeim közül nem ígérhetem, de igyekezni fogok)! Most pár szóban ismertetem a jelöltjeimet:

dfcdd0c7cb2b8b467c04d6e55df3afd7

Geofizikusok: Egy kisvárosban furcsa tevékenységek kezdődnek, melynek következtében a város határain belül senki sem hal meg. Hamarosan kiderül, hogy ez inkább átok, mint áldás.

imagesVégtelen végzet: Egy agorafóbiás zongorista a négy fal között éli mindennapjait kamaszfiával felesége elvesztése után. A férfi kétes megoldást talál az interneten pszichés gondjára, miközben fia új barátnője is megjelenik a színen.

Törések: Egy rendes pszichológia szakos egyetemista fiú pszichiátriai gyakorlata során megismerkedik egy nagyon veszélyes lánnyal, aki magával rántja őt a saját világába.

Fények az égen: Egy édesapa fiával menekül az Államokon keresztül. Az apát fia elrablásáért körözik, de ő mindent meg szeretne tenni, hogy megvédje gyermekét a földönkívüliektől, akik kiszemelték őket.

Megbélyegezve: Egy tanár élete fenekestül felfordul, amikor az iskolába érkező új testneveléstanár molesztálni kezdi legjobb diákját.

Mindenki csak egyet választhat, hogy nekem is könnyebb legyen a dolgom! 🙂


3 thoughts on “Segítsetek, mit írjak novemberben?

  1. + Javaslat, bár nem a szó szoros értelmében vett irodalmi:
    A közeljövőben szívesen olvasnék egy cikket a regényírás stratégiájáról, a színtiszta tervezésről. Nagyon érdekel a téma, és annál is nagyobb szükségem lenne kézzelfogható tanácsokra egy tapasztalt írótól.

    • Nagyon szívesen írok a regényírási stratégiámról, és a tervezésről is 🙂 Főleg, hogyha lezárom a szavazást, akkor bele is kell mélyülnöm a tervezésbe! 🙂 Felveszem a listámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük