Filmesen Boldog Új Évet Kívánok!

December közepén írtam egy bejegyzést 2013 számomra legfontosabb olvasmányairól. Most ezt követve egy filmlistával szeretnék mindenkinek Boldog és Sikeres Új Évet Kívánni! 


A mozik éppúgy fontos részét képzik az életemnek, mint a könyvek. A történetek iránti rajongásom egyszerre támadt fel a könyvek és a filmek iránt gyerekkoromban, és azóta sem hagyott alább. Hasonlóan a könyves írásomhoz egy pozitív, nem kritikus bejegyzéssel készültem, amelyben személyes filmélményeimet hoztam ebből az évből. Ezeket a mozikat mindenkinek szeretettel ajánlom!
Még 2013 utolsó előtti napján is ért egy kis meglepetés, hiszen Az akció című novellám felkerült A Preyer Hugo pályázat hivatalos oldalára. Az írás egy idős bácsiról szól, aki igencsak érdeklődik az akciós hamvasztás iránt, de összezavarodik, amikor kiderül, hogy lehetséges, hogy eljön a világ vége. A novellát itt olvashatjátok!
Most pedig következzenek a filmek sűrítve, mindenféle kategorizálás és megkülönböztetés nélkül! 🙂
A listát egy horrorral kezdeném, ami nekem az idei év egyik legjobbja volt. Számomra 2013 nem a jó horrorok éve volt, de a The Conjuring minden rémfilm-rajongónak kötelező!
Írócsalád, szerelem, konfliktusok, intrika és egy Stephen King rajongó kamasz kezdő író. Nekem ez elég volt egy kellemes vígjátékhoz.
Szórakoztató vígjáték a szexfüggőségről, ami vicces volta mellett kemény témákat boncolgat. Kikapcsol és mégis elgondolkodtat a modern világ kihívásairól. Nőknek és férfiaknak egyaránt javasolt.
Egy maffiacsalád élete, akik egy francia faluba lettek bújtatva ellenségeik elől. Érdekes megoldásaik vannak egyszerű problémákra, ami egy igazán jó vígjátékot alkot. A magyar címről inkább nem beszélnék.
Az idei év legjobb vígjátékának címét nálam a This Is the End vitte el. A filmben James Franco puccos sztárbuliján üt be a világvége. Egyáltalán nem veszi komolyan magát a mozi, ezért ilyen jó.
A mozi az elidegenedett internetes világ kihívásairól szól, amelyben végül összefutnak a szálak. Három megható és érdekes történet fut egymás mellett.
Egy húszas évei végét taposó nő szerelmi története egy bajos tinédzserfiúval. Jól mutatja be az adott életkor nehézségeit és kihívásait.
Apa és fia véletlenül futnak össze a hétvégi házban, ahol megismerkednek egymás új barátnőivel. Tetszett a dráma hangulata, ügyesen ábrázolta az emberi kapcsolatokat.
Now You See Me (Szemfényvesztők, 2013)
Izgalmas, okos thriller bűvészekről, akik átverik az egész világot élen a rendőrséggel. Nekem bejöttek a látványos és hihetetlen mutatványok.
A moziban megismerhetjük a segélyhívó mögött ülő emberek nehézségeit, ami mellé egy igazán izgalmas, akciókkal teli filmet kapunk.
Az év science-fiction díját nálam a Gravity nyerte. Sandra Bullock és George Clooney hihetetlen drámát csinált az űrben. Mindenféle idegen lények nélkül. 
The Spectacular Now (2013)
Érdekes drámai vígjáték arról, hogy a jelenben élni sem feltétlenül vezet a boldogsághoz, sőt néha egyenesen lefelé csúszás a lejtőn. 
A Cloud Atlas igazán nehéz, elgondolkodtató film a múlt, a jelen és a jövő összekapcsolásáról. Mindenképpen el fogom olvasni a könyvet is.
Mit vagyunk hajlandóak megtenni a pénzért? Elviseljük a folyamatos fájdalmat, hogyha egy mágikus eszköz ezért pénzt ad nekünk? A vígjáték nagyon vicces, emellett fontos kérdéseket feszeget.
Utolsónak egy igazán könnyed, drogcsempészes vígjátékot hagytam egy összetákolt családról, akik korántsem szokványosak. Például szilveszter estére is jó szórakozás lehet. 

One thought on “Filmesen Boldog Új Évet Kívánok!

  1. Pingback: Minden hónapra egy film az évből - Gabriella's Writing

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük