Tizenkét könyv az év minden hónapjára

A filmes poszt mellett hagyományommá vált, hogy megosztom az év végén azt is veletek, hogy mit is olvastam idén 🙂 Szerencsére beértem magam a Goodreads kihívással ebben az évben is, így 46 olvasott könyvből választottam nektek tizenkét darabot az év minden hónapjára. Egészen sokról hosszabb cikkek is születtek, amiket a könyvekre kattintva olvashattok. A felhozatal igencsak vegyes lett, remélem, hogy mindenki talál kedvére valót. Nagyon boldog olvasásban és pozitív gondolatokban gazdag új évet kívánok! 🙂

Január
Jeannette Walls : Az üvegpalota (The Glass Castle)
Az év elejét memoárokkal kezdtem, csak úgy faltam az írók élettörténeteit. Bevallom, fogalmam sincs, hogy hogyan találtam rá Jeanette Walls különleges gyerekkorát leíró memoárjára, de mindenkinek ajánlom az írónő visszaemlékezéseit. A könyv hangulata még majdnem egy évvel később is élénken él bennem.

Február
Elizabeth Gilbert: Ízek, imák, szerelmek (Eat, Pray, Love)
Anyukám majdnem évekig kínzott, hogy olvassam el ezt a könyvet, ami szintén a memoárokhoz sorolható. A filmet már jóval előbb láttam, de a könyvet mindig elodáztam, pedig nem kellett volna. Nagyszerű olvasmány, lelkes csodálója vagyok azóta is Elizabeth Gilbert életszemléletének. A könyv rávett arra, hogy komolyabban foglalkozzak a meditálással, amire igazán szükségem volt.

Március
Joe Hill: NOS4A2
Stephen King fiát nagy becsben tartom, harmadik könyve sem okozott egy pillanatra sem csalódást. Igazi horror-fantasy nagyszerű humorral. Minden horrorosnak szeretettel ajánlom! Karácsonyi könyvnek is kiváló, és senkit se rettentsen el a vastagsága!

Április
Margaret Atwood: A szolgálólány meséje (The Handmade’s Tale)
Hogyha akartok egy igazi szépirodalmi disztópiát olvasni, akkor A szolgálólány meséje igazán tetszeni fog nektek. A könyv egy különleges, férfiaktól uralt virágba kalauzol el bennünket, ahol a nők java meddő, mások pedig különleges szolgálatot tesznek az úri házaknál.

download

Május
Stephen King: Újjászületés (Revival)
Igazi régi Kinges hangulatot hozott nekem az Újjászületés. A könyv életről, halálról és fanatizmusról szól. Jó kis karakterekkel, megfelelő humorral és némi borzongással.

Június
Paula Hawkins: A lány a vonaton (The Girl on the Train)
Talán az egyik legkedvesebb könyvem idén a A lány a vonaton lett. Jól felépített, jól megírt, izgalmas pszichothriller igazi fordulatokkal. A regény idén rengeteg országban hatalmas sikereket hozott.

Július
Josh Malerman: Madarak a dobozban (Bird Box)
Igazi jó kis horrorkönyv, amelyben félelmetes szörnyetegekkel találkozhatunk, de akkor biztonságban vagyunk, hogyha a szemünk be van kötve. Így kell édesanyának megmentenie két gyerekét és szemkötővel elindulnia az ismeretlenbe.

Augusztus
Carlos Ruiz Zafón: Angyali játszma (El Juego del Ángel)
Milyen régóta kerülgetem Zafón könyvét és mégis mennyire megfogott a könyv stílusa és története! Pedig annyian mondták, hogy az Angyali játszmánál sokkal jobb A szél árnyéka. De ez mindenképpen jövőre marad, szerintem az egész trilógiát el fogom fogyasztani.

images

Szeptember
Richard Bachman: A Hosszú Menetelés (The Long Walk)
Rettenetes élveztem King 1987-ben álnéven írt könyvét A Hosszú Menetelést, amely Az éhezők viadalához hasonlatos disztópia fiúkról, akik egy élet-halál versenyben vesznek részt. Érdemes elolvasni!

Október
Elizabeth Gilbert: Big Magic
Két Elizabeth Gilbert könyv is felkerült a listámra. Szerintem Magyarországon is hamarosan elérhető lesz az írónő új könyve, amit minden kreatív léleknek nagy szeretettel ajánlok. Motiváló, felemelő olvasmány mindenkinek, akik szeretne egy kis kreativitást csempészni az életébe!

November
Colleen Hoover: November 9
Általában nem vagyok jóban a romantikus könyvekkel, de a November 9 mégis a listámra került, mert fordulatos, érdekes és végig fenntartotta a figyelmemet. Néhol ugyan szemforgató volt, de ennek ellenére mégis javaslom még a romantikát nem kedvelőknek is.

December
Mark Edwards: Follow You Home
Hogyha igazi hátborzongató írásra vágytok így a téli időszakban, akkor sok szeretettel ajánlom a brit pár történetét, akiket egyenesen Romániából követett hazáig “valami”. Ez is igazán jó könyv volt.

2 thoughts on “Tizenkét könyv az év minden hónapjára

  1. Pingback: Legjobb könyvek 2016-ban - Gabriella's Writing

  2. Pingback: Tizenkét könyv az év tizenkét hónapjára - 2017 - Gabriella's Writing

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük