Modern Múzsák

Minden írónak szüksége van múzsákra. Sokan képekben, zenében találják meg a maguk inspirációját. Én is használok képeket és zenéket is az írás folyamata során, de nekem sok esetben a színészek az igazi múzsáim. Nem véletlenül, hiszen gyerekkorom óta filmmániás vagyok. A történetek iránti vonzalmam a filmekkel kezdődött. Dráma, horror, vígjáték, sci-fi, thriller és minden jó belefér nálam. Mivel filmes oldalaknál is dolgozom (ha van kedvetek jókat olvasni, akkor ajánlom a Corn&Sodát), ezért a premierfilmeket is követem. Ebből fakad, hogyha regényírásról van szó, akkor nagyon fontos, hogy meglegyen a megfelelő múzsám. Most pár ilyen valódi múzsafiúról és múzsalányról fogok nektek írni 🙂

Már sokszor beszéltem nektek a trilógiámról, amelynek középpontjában két fiútestvér és egy lány áll. Ezekkel a kéziratokkal négy éve foglalkozom és a munkának még koránt sincs vége. A legkiemeltebb főszereplőm, David Pennington megalkotásában nagyban segített nekem Chace Crawford, akit ismerhettek a Gossip Girlből. Véletlenszerűen találtam rá Chace-re, bevallom pontosan nem is emlékszem hogyan történt. Már elkezdtem írni a Maradj velemet, amikor egy filmben megláthattam, rákerestem a neten, és innentől kezdve az írás folyamatának szerves része lett, még inkább megelevenedett előttem. Pedig David igazából egyáltalán nem hasonlít a Chace által eddig megformált karakterekre.

Chace Crawford

Chace Crawford

Hozzá csatlakozott a visszahúzódó testvére, Chris, akinél szintén nem emlékszem, hogyan is találtam rá Zach Gilfordra (Friday Night Lights), de Zachnél a megformázott karakterek nagyon hasonlítanak a szelíd Chrisre, mintha őt látnám magam előtt, hogyha megpillantom egy filmben.

Zach Gilford

Zach Gilford

Melléjük már tudatosan kerestem egy szelíd arcú szőke lányt, így Amyhez hamarosan hozzákapcsoltam Julie Gonzalót, akit az új Dallas sorozatból ismerhettek. Mindenképpen mondhatjuk, hogy Julie, Chace és Zach nagyban segített nekem, hogyha elakadtam a folyamatban. Az írásban egyébként is a karakteralkotás a kedvenc részem, hogyha megalkotok egy élő karaktert, akkor már biztosan megírom a regényt, túlzottan érdekelni kezd a kitalált karaktereim sorsa ahhoz, hogy cserben hagyjam őket.

Julie Gonzalo

Julie Gonzalo

Persze rajtuk kívül még számos múzsafiúm és múzsalányom van. Mostani regényemben egy zenészfiú, David Boyd a New Politics énekese segít, hogy jobban megformáljam a karakteremet. Emellett nagy kedvencem, Rachel McAdams áll legközelebb a másik főszereplőmhöz.

Rachel McAdams

Rachel McAdams

David Boyd

David Boyd

Mindenkinek ajánlom írós gyakorlatként, hogy figyelje meg a színészeket játék közben. Nagyban segít abban, hogy életszerűbb leírásokat alkossunk. Az írás folyamatában nekem nagyon fontos a játékosság. A múzsáimat még gyerekkoromból hoztam, de semmiképpen sem mondanék le róluk. Ez a játék viszi előre a folyamatot, ez adja a lelkét a mai napig annak, amit csinálok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük