Megjelenik második regényem: a Beszélj hozzám

Tudom, hogy már sokaknak nem fogok túlzott meglepetést okozni a bejegyzés címével, de úgy éreztem, hogy a hír bejelentése mégis megér egy blogbejegyzést. Ráadásul egy hónapra kicsit el is tűntem a netes színről, főleg pihentem, élveztem a nyarat és sajnos alig írtam, úgyhogy itt az ideje, hogy visszatérjek hozzátok, és hozzak pár érdekességet a novemberben megjelenő második könyvemről, a Beszélj hozzám-ról.

Nem titok, hogy a Maradj velem-et egykötetes regénynek szántam, amikor befejeztem. Emlékszem arra a hideg márciusi napra, amikor 2013-ban leírtam a VÉGE szót a lapok aljára az első krakkói lakásunkban. Tele volt a fejem újabbnál újabb regényötletekkel, amikkel aztán életem egyik legnagyobb írói blokkjába sodortam magam. Márciustól júliusig egy novellát sikerült kipréselnem magamból, és közben folyamatosan a Maradj velem pörgött a fejemben. A szereplők nem engedtek el. Arra a pillanatra is tisztán emlékszem, amikor a fejembe villant, hogy bizony ennek a könyvnek trilógiának kell lennie. Belém hasított a felismerés, hogy szeretném a fontosabb eseményeket Amy és Chris szemszögéből is bemutatni, ami a harmadik kötetben kerül majd terítékre. Hiányérzetem maradt az első kötet után, mintha még a történetnek a javát nem meséltem volna el.

Így kezdődött a kalandom a Beszélj hozzám-mal 2013 júliusában, ami aztán eddig a leggyorsabban megírt regényem lett, hiszen 2014 februárjára készen is lettem vele. Ráadásul akkor 10 ezer szónál hosszabb volt, mint az első kötet, összesen 101 ezer szavas, ebből viszont későbbi szerkesztéseim után lefaragtam, így hasonló hosszúságú könyvről beszélünk, mint az első kötet.

A fülszövegből is megtudhatjátok, hogy ez a regény a Maradj velem után öt hónappal játszódik a jelenben. A könyvben David kiadta gyerekkori memoárját, amely hatalmas port kavar, ami feltépi a régi sebeket, és Amy története is napvilágra kerül, így a lányt folyamatos támadások érik. Amy ezért határozza el, hogy elmeséli, ő hogyan élte meg a múltat a két testvérrel, egészen megismerkedésüktől Chris haláláig. Ebben a kötetben még nagyobb fókuszt kap a három főszereplő New York-i élete, nehézségei, a jelenben pedig David és Amy kapcsolata az idő előrehaladtával.

A kedvenc részeim azok, amelyek már a Maradj velem-ben is szerepelnek, de Amy hozzá tud illeszteni a jelenetekhez saját nézőpontjából. Mindig is foglalkoztattak a nézőpontok, hogy mindenki máshogy néz rá a világra, máshogy éli meg az eseményeket. Ráadásul nagyon örülök, hogy megírtam ezt a kötetet, hiszen a Maradj velem visszajelzései alapján sokan nem értettétek Amy cselekedeteinek mozgatórugóit, remélem,  hogy ez a kötet közelebb fogja hozni őt hozzátok.

A Beszélj hozzám szintén nehéz könyvnek ígérkezik, de inkább a gyermekkori bántalmazás hosszútávú hatásaiban nyújt majd mélyebb elmélyülést. Így a drogfüggőség, az önbántalmazás igazán a középpontba kerülnek.

Hihetetlen boldogság számomra, hogy még idén a kezemben foghatom a második könyvemet is. Már sokszor elmondtam, hogy bizony ez a trilógia igen sokat jelent számomra, ezért is tölt el akkora örömmel, hogy ennyire szerettétek az első részt. Nagyon remélem, hogy legalább annyira izgatottan várjátok a folytatást, mint én 🙂 A Molyon már láthattátok, hogy a trilógia sorozatcímet is kapott Pennington-testvérek néven.

A megjelenésig még rengeteg izgalmas dologgal készülök nektek. Idézetekkel, nyereményjátékokkal, részletekkel és természetesen majd a borítóval is jelentkezem. Addig is már lehet nézegetni a könyv Molyos adatlapját és kedvetek szerint listázgatni 😉 És várom a kérdéseket, javaslatokat is, hogy miről szeretnétek még tudni a könyv keletkezésének hátteréből!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük