10 érdekes tény a Beszélj hozzám-ról

Hamarosan érkezik a második Pennington-testvéres könyvem, remélem, ti is annyira várjátok a megjelenést, mint én. Úgy gondoltam, hogy tovább borzolom a kedélyeket, így mára tíz érdekes tényt hoztam a Beszélj hozzám-mal kapcsolatban, hátha sikerül még inkább felkeltenem az érdeklődéseteket.

1) A Beszélj hozzám-ban Amy a mesélő.
A második Pennington-testvéres könyvnél Amy meséli el a történetet egyes szám első személyben. Érdekes váltás volt David szemszöge után, főleg, hogy nagyon szeretek férfi narrátor fejébe helyezkedni, és David nézőpontját különösen szerettem. Sokszor néha azon kaptam magam, hogy Amy szemszöge terjengősebb lett, több tépelődéssel és érzelemleírással.

2) Az eredeti verzió 101 506 szavas, amiből később 90 ezer szó maradt.
Az előbb említettekhez kapcsolódik, hogy irdatlan sok pluszt tudtam kihúzni az eredeti szövegből, így a vége hasonló hosszúságú lett, mint a Maradj velem.

3) Nem feltétlenül fontos az első könyv ismerete hozzá.
Jó hír azoknak, akiknek véletlenül csak ez a kötet kerülne a kezébe. A Beszélj hozzám a múltban ugyanazokon a pontokon megy végig, mint a Maradj velem, így Amy szemszöge önálló egységet alkot, bár természetes sokat hozzátesz az első könyv olvasása.

4) Sokkal nagyobb szerepet kap benne New York.
Ugyan az első könyv borítóján is New York szerepel, de a Beszélj hozzám háromnegyede New Yorkban játszódik (emellett kiemelt szerepet kap Coney Island is). Pár helyszínt felhasználtam a saját látogatásomból is, ezeket később megosztom majd veletek fotókkal.

5) A jelenben a történésék 2013. július 18-án kezdődnek, és két szálon futnak.
A kézirat írását pontosan ezen a napon kezdtem el. Amy mesélésének első napja 2013. július 18., amely öt hónappal a Maradj velem történései után játszódik. A történet az előző könyvhöz hasonlóan két szálon fut a múltban és a jelenben. Maga a Beszélj hozzám a jelenben 23 nap történését foglalja magában.

6) A múltban először megint 1992-be kerülünk, de a tinédzserkor most csak a regény egynegyedében hangsúlyos.
A Maradj velem javában David tizenkét éves korába kerülünk vissza, a Beszélj hozzám-ban is fontos a tizenöt éves Amy és Chris története, de ez a regény főleg a huszonéves kor történéseire fókuszál, így csak a regény egynegyedében kerülünk vissza Glens Fallsba a középiskolába.

7) A gyerekbántalmazás mellett a drogfüggés és önsértés kerülnek előtérbe.
A Maradj velem magára a bántalmazott gyerekek túlélésére fókuszál, amíg a Beszélj hozzám elmélyed ezek utóhatásaiban, így az önsértés és a drogfüggőség nagyon fontos szerepet kapnak a a regényben.

8) A szerelmi háromszög hangsúlyosabb a Beszélj hozzám-ban.
Amy kapcsolata a huszonéves Pennington-fiúkkal a mindennapi életben a másik fontos témája a könyvnek, ami kicsit közelebb hozza Amy tetteinek mozgatórugóit is, és ezt a különös szerelmi háromszöget.

9) Chris karakterét jobban megismerhetjük a könyvben.
Chris mindenképpen közelebb kerül hozzánk a folytatásban, mivel Amy vele állt közelebbi kapcsolatban élete java részében, így jobban megismerhetjük az idősebb Pennington-fiú lelkivilágát is.

10) David külső nézőpontból más megvilágításba kerül.
Számomra nagyon érdekes volt kilépni David nézőpontjából, és másik szemszögből is megvizsgálni a fiú személyiségét. Amy nehézségei a kisebbik Pennington-fiú megismerésével kapcsolatban, folyamatos konfliktusként vonul végig a könyvön.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük