Írók egymás között – mi is ez?

2018-ban új, havonta felbukkanó blogbejegyzéssel rukkolunk elő, ami az Írók egymás között nevet viseli. Az ötlet úgy pattant ki a fejünkből, hogy van nekem két legjobb, kedves íróbarátnőm, akikkel napi kapcsolatban állok. Sokat szoktunk beszélgetni az életünkről és persze az írásról. Nagyon sok téma felbukkan, amiket aztán elkezdtem lassanként feljegyezni, és úgy döntöttünk, hogy havonta egy-egy blogbejegyzésben fogunk értekezni az írásról. Elő fognak jönni a leírások, a hibáink, az álnevek, a külföldi publikálás és tényleg nagyon sok izgalmas téma. Mindenkit arra biztatunk, hogyha van kedve, akkor szálljon be a körblogolásba, és tegye hozzá a maga véleményét egy-egy témához.

Most szeretném bemutatni nektek a két íróbarátnőmet, akik annyira bennfentesek, hogy minden kéziratomat elsőként olvassák (van, amikor már írás közben bemásolom nekik a sorokat), és akik tényleg minden kételyemet végighallgatják már évek óta. Mindketten angol bölcsészek, egyikük Párizsban él, a másikuk Budapesten, így Európa egy részét szépen lefedjük így hárman. Összeköt minket az írás, a fordítás, az angol és a magyar nyelv töretlen szeretete. Íme, ők lennének azok, akik nélkül sehol sem lennék:

Ladányi Klári – Írásról és könyvekről blog

Már huszonöt éve töretlenül tart a barátságunk, körülbelül tizenkettő–tizenhárom éves korunk óta együtt is írunk. Klári az ELTE-n végzett anglisztika mesterszakon, foglalkozik írással, fordítással, és három aranyosság anyukája is, emellett testvérem helyett testvérem. Az írásban főként a romantika, a chick-lit érdekli, kisregényeken dolgozgat és novellapályázatokra is ír. Klári mai bejegyzését ide kattintva olvashatjátok.

Sütő Fanni – Ink, Maps and Macarons blog

Minket tényleg az írás hozott össze, ugyanis a bétakereső oldalon találtunk egymásra már jó pár évvel ezelőtt. Fanni Párizsban él, angolt tanít, emellett szabadúszó fordítóként is dolgozik és még annyi mindent csinál, hogy fel se tudnám sorolni. Az bizonyos, hogy ő is anglisztika mestert végzett, az egyiket Londonban, ahol gyerekirodalmat tanult. Az írásaiban mindig megjelenik egy kis varázslat, ami Fannisan egyedivé varázsolja, ő hármunk közül az, aki a fantasy, a varázslat világa felé tekinget. Fanni bejegyzését ide kattintva olvashatjátok.

Remélem, hogy felkeltettük az érdeklődéseteket. Februárban a névválasztásról, az írói álnevekről fogunk írni nektek! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük