A kedvenc Maxim kiadós könyveim, amit bátran ajánlok karantén idejére

Mint tudjátok a járványhelyzet most sajnos az élet minden területére kihat. Ebben a nehéz időszakban nem csak az egészségünkért, a szeretteink egészségéért, hanem a gazdaságra gyakorolt hatás és a munkahelyünk miatt is aggódhatunk. A könyvpiac is nagyon meg fogja érezni a karantén hatását, elmaradnak sajnos a fesztiválok, bezárnak a könyvesboltok, így az eladások is lecsökkentek.

Mindannyian tudjátok, hogy én a Maxim kiadó sorait erősítem már három éve. Szerkesztőként, fordítóként és íróként is tevékenykedek náluk, és imádom a munkámat. A csapat is szuper, tényleg azért dolgozunk, hogy a lehető legjobb, legszebb, legminőségibb könyveket hozzuk el nektek. Természetesen sajnos az én kiadóm is megérezte már a vírus hatását, ezért a tavaszi-nyári megjelenéseink őszre csúsztak. Emellett most Olvass otthon akciót hirdettünk április 12-ig, így tényleg szuper könyveket szerezhettek be a karantén idejére töredékáron.

Ezért úgy gondoltam, hogy írok most nektek egy kis listát a kedvenc Maximos könyveimről, hiszen elég jól ismerem a kínálatot. Jöjjenek most a legszuperebb Dream-Mount Blanc-Passion válogatás könyvek 🙂 A listát zsánerekre bontottam, hogy még könnyebben válogathassatok kedvetekre. A javasolt könyvek közül mindet olvastam, így bátran ajánlom mindet szeretettel erre a nehéz időszakra. A címekre kattintva meg is vásárolhatjátok a könyveket! Ezzel támogattok engem és a kiadómat is abban, hogy könnyebb dolgunk legyen a mostani időszakban. Az akció részleteit ide kattintva érhetitek el.

A listában nem szerepelnek a saját könyveim, de természetesen, ha azokat választjátok most olvasmányként, nagyon örülni fogok <3 Az olvas.hu oldalon azokat is megtaláljátok, ha ide kattintotok. Vigyázzatok egymásra és magatokra!

És ha olyan helyzetben vagytok, hogy nem tudtok könyvet rendelni szállítással, akkor nálunk már e-könyveket is vásárolhattok, azok között ide kattintva szemezgethettek.

YA-ifjúsági:

Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó

Nagyon szerettem Jennifer Niven könyveit, ráadásul a Veled minden hely ragyogó éppen nemrég debütált a Netflixen, így filmként is megnézhetitek egy könyv után Violet és Finch történetét. Violet elveszítette a testvérét, aki a legjobb barátja volt, Finch pedig maga is mentális gondokkal küzd. Szerelmük története nagyon szívfacsaró, mindenkinek ajánlom.

Julie Murphy: Puddin’ – Változtass a szabályokon!

A Puddin’ még csak előrendelhető, de a borítója is szuper és vidám lett. A Dumplin’ című könyv folytatása, ami bátran olvasható önmagában is. Ebben a részben Millie-t ismerhetjük meg közelebbről, aki a legmenőbb szurkolólánnyal, Callie-vel kényszerül arra, hogy együtt dolgozzanak egy balhés éjszaka után. Nagyon vicces könyv!

Krystal Sutherland: A szerelem kémiája

Nagyon megmaradt bennem Krystal Sutherland könyvének hangulata, ami főleg a gyász feldolgozásával, és egy különös tiniszerelem történetével foglalkozik. Jennifer Niven rajongóinak nagy szeretettel ajánlom.

Karen McManus: Tartsd meg a titkot …különben véged!

Karen McManus könyveit szintén mindenkinek nagy szeretettel javaslom olvasásra. Szuper ifjúsági krimiket ír, így felvettem a listára a legújabb könyvét is, amiben egy ikerpár kerül a középpontba, és egy kisváros, ahol hátborzongató eltűnések történnek.

Stacey Lee: A szerelem illata

Nagyon szerettem Stacey Lee különleges ifjúsági könyvét, amit igazi kis mágikus-realista könyv. Mimosa aromatőr, aki különleges szerelmi elixíreket kever illatok alapján. Igazán bájos-illatos-vidám könyv.

Rachael Lippincott: Két lépés távolság

A tavalyi évünk legnépszerűbb Dream-könyvében megismerhetjük, milyen az élet cisztás fibrózissal. Szívszorító szerelemi történet két fiatal között, akiknek nem kerülhetnek egymáshoz közel, nehogy átadják egymásnak a fertőzést, ami veszélyezteti életüket. Különösen aktuális lett a mostani helyzetben, ahol nekünk is két lépés távolságot kell tartani mindenkitől.

Karen McManus: Lehull a lepel

Karen McManus első könyvében egy különös gyilkossági ügyben nyomozhatunk, amiben meghal egy fiatal srác a délutáni órák után. Csak öten voltak a teremben, vajon ki lehet a gyilkos? Letehetetlen, izgalmas ifjúsági krimi.

Erotika

Abbi Glines: Fallen too Far – Beléd esve

Csak nem hagyhattam ki az első Maximos fordításomat sem. Abbi Glines Fallen too Far című könyve tuti kiszakít a valóságból. Blaire édesanyja elvesztése után látogatja meg apját, ahol is megismerkedik mostohatesójával Rushsal, és természetesen egymásba szeretnek. A sztori a tengerparti nyár hangulatát idézi sok szenvedéllyel, és egy menő rosszfiúval.

Helena Hunting: Piszkosul akarlak

Imádnivalóan vicces kis erotikus könyv Helena Hunting regénye, ami igazán kikapcsol. Rian ingatlanosként dolgozik, aki hamarosan szembekerül egy idegennel, aki bizony minden házat lenyúl előle a piacon.

Thriller

John Marrs: The One – A tökéletes pár

Ez talán inkább sci-fi, mint thriller, de mivel van benne ilyen szál is, ezért idesoroltam. John Marrs különleges regényében több pár történetén keresztül ismerhetjük meg, milyen is egy olyan világban élni, ahol létezik a tökéletes szerelem, amit a DNS-ed alapján rendelnek hozzád.

Rosie Walsh: Hét nap szerelem

Ebben a könnyednek induló könyvben rengeteg rejtély bukkan fel, ami aztán egyre sötétebb irányba viszi a történetet. A főszereplő, Sarah csodálatos napokat tölt Eddie-vel, aki aztán nyomtalanul felszívódik. Vajon mi viszi rá a pasit arra, hogy eltűnjön Sarah életéből? Vagy ő értette volna félre a közösen töltött napokat?

J.P. Delaney: The Girl Before – A lány a múltból

J.P. Delaney a különös thrillerjeiről ismert. A lány a múltból szintén nagyon érdekes, amiben egy furcsa házat ismerünk meg a középpontban, és két nőt, Emmát és Jane-t, akiknek a ház összefonja a sorsát.

Alex Michaelides: Néma tanú

Ha akartok még izgalmas thrillert, a Néma tanú is jó választás, ami egy pszichiátriai intézet falai közé visz bennünket, ahol megismerkedhetünk egy nővel, aki férje meggyilkolása óta egyetlen szót sem szólt. Egy elbizakodott pszichiáter próbál közel kerülni a nőhöz, de róla is egyre furább dolgok derülnek ki.

Történelmi

Ruta Sepetys: Árnyalatnyi remény

Az összes Ruta Sepetys könyvet ajánlom mindenkinek, szuper történelmi regényíró, aki mindig a legdurvább témákhoz nyúl. Az Árnyalatnyi reményben épp a szovjet munkatáborok világába tekinthetünk be. Nehéz könyv, de annál felemelőbb olvasmány.

Kate Quinn: Alice hálózata

Az Alice hálózata egyenesen az első világháború repít bennünket, ahol megismerhetünk egy csapat bátor kémnőt, akik életüket kockáztatva derítenek ki titkos információkat. Aki szereti a történelmi-romantikus könyveket, mindenképp ajánlom. Kate Quinn másik regénye is a polcomon van, annyira tetszett ez a könyv.

Eoin Dempsey: Fehér rózsa

A Fehér rózsában a második világháborúba csöppenhetünk vissza, ahol is egy német lány rátalál egy számára ellenséges, sérült katonára, akit a gondozásába vesz. Különleges szerelmi történet.

Ruta Sepetys: Tengerbe veszett könnyek

Az első Ruta könyvem, amiben a második világháborúba kerülünk, ahol is rengeteg ember próbál felmenekülni a Wilhelm Gustloff hajóra, hogy biztonságban elmenekülhessenek a frontvonalról. Több ember sorsának összefonódása. Nagyon megrázó történelmi könyv, nagy kedvenc lett.

YA Fantasy

Giovanna Fletcher, Tom Fletcher: Eve of Man – A jövő reménye

Mi lenne, ha többé nem születne egyetlen kislány sem a Földön? Ebben az ifjúsági sci-fiben megismerhetjük Eve történetét, aki az egyetlen tinédzserlány a bolygónkon, ahol évek óta egyetlen kislány sem született már.

Jess Rothenberg: The Kingdom – Boldogan, amíg meg nem…

Jess Rothenberg különleges regényével indítottam az évet, ahol egy királyságba kerülhetünk, ahol a Fantazisták – érző androidok – gondoskodnak a szórakoztatásunkról. Ebben a science-fiction könyvben egy ilyen robot szemszögéből ismerhetjük meg a kifacsart szórakoztatópark furcsa történéseit.

Kai Meyer: A betű mágusa

Ha egy könyves fantasyvilágban szeretnétek elmerülni, akkor Furia Faerfax története nektek való. Ebben a varázsvilágban minden a könyvek körül forog, elbűvölő történet.

Jennifer Donnelly: Stepsister – Egy sötét mese

Nagyon szerettem Jennifer Donelly Hamupipőke folytatását. Fontos gondolatok vannak benne a női szerepekről, a negatív bélyegről, a kirekesztésről, emellett mégis mesevilág, ami ott folytatódik, ahol a Hamupipőke abbamaradt.

Natalie Parker: Seafire – Lángoló tenger

Nem vagyok nagy fantasy rajongó, de Natalie Parker Seafire-je izgalmas olvasmány volt. Egy csapat lányt ismerhetünk meg egy kalózhajón, akik mindent megtesznek, hogy megvédjük magukat az ellenséges kartácsoktól.

R. M. Romero: Karolina és a krakkói Babakészítő

Nehezen tudtam besorolni a Karolinát, de az tuti, hogy az egyik kedvenc könyvem. Mesés fantasykönyv, ami visszarepít a második világháborúba egy baba szemén keresztül. Imádtam minden sorát, igazán varázslatos.

Realista:

Jeannette Walls: Az üvegvár

Másik kedvencem, amit már ezer helyen ajánlottam, Jeannette Walls életrajzi könyve, amiben feltárja különös, nomád gyerekkorát, és ennek felnőttkorára gyakorolt hatásait. Imádtam a könyvet és a filmet egyaránt, és az Írók egymás között könyvklubunk könyvének választottam.

Chloe Benjamin: A halhatatlanok

Nagyon szerettem ezt a könyvet – imádom a borítóját is. Megismerhetünk benne négy testvért, akiknek egy jós megmondja gyerekkorunkban, hogyan és mikor fognak meghalni. Vajon, mit okoz velünk, ha tudjuk a halálunk pontos dátumát? Csodásan szépen megírt, komoly könyv.

Jessica Koch: Közel a horizonthoz

Ha komoly könyvet keresnétek Danny története biztosan tetszeni fog nektek. Ez a két könyv a súlyos gyerekkori bántalmazást hatásait mutatja be. Nagyon nehéz olvasmány, de ennek ellenére nagyon szerettem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük