Nyisd ki ezt a naplót – mire is számíthattok?

Sokatokat teljes meglepetésként érhetett a hír, hogy bizony május 11-én érkezik egy rendhagyó könyvem Nyisd ki ezt a naplót címmel. Páran már érdeklődtetek, pontosan mire is számíthattok a Naplótól, ezért úgy gondoltam, mesélek róla egy kicsit, hátha még többen kedvet kaptok hozzá.

Tavaly nyáron kezdtem el dolgozni ezen a projekten. Nagyon jól tudjátok, hogy az írás mellett mániákus olvasó is vagyok, és imádom a kreatív feladatokat. A kiadómmal éppen ezért elkezdtünk gondolkodni egy kreatív olvasónaplón, amiben az olvasmányélményeitekkel dolgozva kreatívkodhattok. Elsőként száznál is több feladatot gyűjtöttem össze, amiből aztán lassan kialakult a koncepció, hogy milyen naplót is szeretnénk összeállítani. Nem titok, hogy a Nyisd ki ezt a naplót a nagyon népszerű Nyírd ki naplók tematikáján alapul, ez azt jelenti, hogy a kreativitásnak igyekeztünk nem gátat szabni a Napló oldalain, így egy-egy rövid feladat leírás után abszolút szabadjára engedhetitek a fantáziátokat.

Az olvasónapló viszont két fontos elemben különbözik a Nyírd ki naplók-tól: itt nem kell rombolni a könyvecskét (az Olvasók lelkét megkíméltük ettől) és minden egyes feladat kapcsolódik az olvasáshoz. Odabent megbújnak trackerek, kihívások, rajzolós és írós feladatok is. (Nekem nagy kedvencem a pár kreatív írós feladat, amit elrejtettünk a Napló lapjai között). Majdnem minden oldalon feltüntethetitek, hogy melyik olvasmányélményetekhez kapcsoljátok majd a feladat megoldását, és arra is bátorítunk majd titeket, hogy osszátok meg alkotásotokat a nagyközönséggel #dreamnaplo hashtaggel.

A Napló valószínűleg a fiatalabb korosztálynak lesz a legizgalmasabb kihívás (tíz éves kortól bárki játszhat vele), de szerintem szuper szórakozás lehet felnőtteknek is. Mi az Írók egymás között csapatával biztosan meg fogunk oldani majd pár feladatot.

A Napló a karanténban szuper kreatív felüdülés lehet majd. Eredetileg ugyan Könyfesztiválos meglepetés lett volna, de így is nagyon boldog vagyok, hogy a kezetekbe kerülhet idén tavasszal. Remélem, sokan osztjátok majd meg a csodás megoldásaitokat, nagyon kíváncsi vagyok. Hátha a Naplóval kicsit feldobhatjuk egymás a karanténban, ebben a nehéz időszakban.

A Nyisd ki ezt a naplót várható megjelenése május 11., ha szeretnétek előrendelni, akkor a kiadóm oldaláról ide kattintva megtehetitek, de listázhatjátok Molyon is.

A fülszöveg a következő:

KEDVES OLVASÓ!

Most egy nagyon különleges olvasónaplót tartasz a kezedben, ami varázslatos utazásra repít egy számodra nem is olyan ismeretlen helyre.
Ebben a Naplóban egyedülálló feladatokon keresztül jegyezheted fel/gyűjtheted össze eddigi olvasmányélményeidet és azokat a könyveket, amiket még el szeretnél olvasni.
A Napló oldalain cetlikre írhatod, hogy éppen mely könyvek alapján oldottad meg a feladatot, vagy melyek adtak ötletet, inspirációt. Az elkészült munkáidat oszd meg az Instagramon és Facebookon, és jelölj be minket, hogy gyönyörködhessünk a megoldásaidban! Használd a #dreamnaplo hashtaget!
Merülj el szabadon a lapok között, engedd el magad, itt biztonságban vagy! Ragadd meg a kedvenc könyveidet, és utazz velünk az olvasás és az alkotás világába a lehető legkülönlegesebb módon!
Jó szórakozást kívánunk a feladatokhoz! Alkossunk közösen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük