November végi eredmények, események

A november hónapomat teljes mértékben átszőtte a szószámokkal folytatott véget nem érő küzdelem. Azonban az utóbbi egy hétben történt pár apró esemény is írós életem háza táján, amit szívesen osztok meg veletek! 🙂

Először is jelentem, hogy 40 205 szónál járok. A maradék tízezer már tényleg semminek sem tűnik. Novemberben az írás igazi megszokás lett. Nem érzem úgy, hogy a minőség rovására ment volna, csupán haladok előre, mintha a dzsungelben törnék utat magamnak. Úgy érzem, az újraolvasásnál fogok majd meglepetéseket okozni saját magamnak, nagyon remélem, hogy kellemeseket. Decemberben mindenképpen folytatni akarom a regényt, hiszen még nem járok a végén. A novellaírás viszont hiányzik, ami már nem fért bele az időmbe, de a következő hónapban ezen is változtatni fogok.

Még idén tavasszal jelentkeztem a Preyer Hugo emlékére meghirdetett amatőr novellaíró pályázatra. A versenyben mindig nagyon erős a mezőny, a science-fiction műfaj legjobbjai mérettetik meg magukat. Ezért is örültem, hogy “Az akció” című novellám bekerült a felső harmadba, amely első próbálkozásra igen nagy megelégedéssel töltött el. Személyes értékelést is kaptam, ami szintén igazán nagy kitüntetés, hiszen profiktól hallhattam véleményt. Ráadásul a történetemet pozitív szavakkal illették, ami külön jólesett. Természetesen volt kritika is benne, de azzal is teljes mértékben egyetértettem. Emellett kisebb sikerem, hogy a Nyakonöntött Próbagoblin Szolgáltatóház is kiemelte a “Nem hiszek a társadalombiztosításban” című novellámat a jobbak közé.

Még szeptemberben számoltam be arról, hogy az OpenHU novellapályázatán az első tíz közé kerültem. Nemsokára megjelent az elektronikus antológia is, amit később megosztok. Megtalálható lesz benne az Adóparadicsom című novellám is, amit sok szeretettel ajánlok majd a figyelmetekbe.

Ezen bejegyzésemre is rányomta a bélyegét a téli hangulat, amely decemberhez közeledve mindig elkap. A karácsonyhoz és télhez kapcsolódóan is tervezek bejegyzéseket a következő hónapban. Addig pedig igyekszem megnyerni a szószámok elleni harcomat. Minden résztvevőnek sok szerencsét az utolsó héthez!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük