Legjobb filmek 2016-ban

Idén se bírtam ki, hogy ajánljak nektek összesen 24 filmet az évre. Aki ismer az tudja, hogy a könyvek mellett a filmek is részét képzik a történet-függőségemnek. Éppen ezért igyekszem a lehető legtöbbet megnézni minden évben. Remélem, olyan listát hoztam, amiből mindenki kedvére válogathat. Van a válogatásban dráma, thriller, vígjáték és horror, ahogy kell! A tavalyi listámat ide kattintva érhetitek el.  Mindenkinek szeretnék Boldog Új Évet Kívánni előre is! 🙂

Január

Concussion (2015)
Komoly filmekkel kezdtem az évet. Will Smith a Concussionban egy orvost alakít, aki rájön arra, hogy az amerikai focisták agya bizony nehezebben bírja az ütközések miatti megterhelést. Érdekes film, izgalmakkal és nem túl felemelő végkifejlettel.

Fathers and Daugthers (2015)
Hogyha érdekelnek titeket a személyes drámák, akkor a Russel Crowe, Amanda Seyfried és Aaron Paul nem fog csalódást okozni. A filmben egy Pulitzer-díjas apának és lányának kapcsolatát követhetjük nyomon, amely tragikus véget sejtet.

Február

Mad Max: Fury Road (2016)
Bevallom, ezt a filmet nem akartam megnézni. Elég rosszul viselem az akciófilmeket, de ennek minden pillanatát élveztem. Mindenkinek ajánlom, izgalmas, pörgős, érdekes. Ráadásul hat Oscart is bezsebelt.

The Danish Girl (2015)
Ha már az Oscar-díjas filmeknél tartunk, akkor mindenkinek ajánlom A dán lányt, ami nagyon fontos témákat feszeget. Ráadásul Eddie Redmayne alakítása felejthetetlen.

Március

The Night Before (2016)
Egy utókarácsonyi vígjáték március. Seth Rogen és Joseph Gordon-Levitt a barátaikkal ünneplik a szentestét egy menő zártkörű bulin. Szuper hangulat, vicces vígjáték.

Pawn Sacrifice (2016)
Hihetetlenül okos film, amelyben megismerhetjük a sakkjátékos, Bobby Fischer életét, akinek a hidegháborúban a sakkeredményei sokkal többet jelentettek egy egyszerű sportteljesítménynél.

Április

Room (2016)
Mondhatjuk a Roomot az idei egyik kedvenc filmemnek is. Emma Donoughue eredeti regényét is szeretettel ajánlom, de a film is nagyszerű lett. A középpontban anya és fia áll, akik évek óta egy apró szobában élik az életüket.

Bridge of Spies (2016)
Tom Hanks nagy kedvencem, aki ebben az Oscar-díjas hidegháborús drámában is igazán remekel. Igazán nagyszerű hangulatú, okos, ügynökös film.

Május

Miss You Already (2016)
A Miss You Alreadyben Drew Barrymore és Toni Collette mutatja be nekünk az igazi barátságot, amelyet igazán próbára tesz, hogyha az egyik fél halálos beteg lesz.

The Boy (2016)
Nálam az idei év legokosabb horrorja a The Boy, amelyben egy bébiszitternek egy élettelen babára kell vigyáznia, amit a ház népe igencsak komolyan vesz. A lány azonban nem tartja be a szabályokat, amelynek komoly következményei lesznek.

Június

The Dressmaker (2016)
Kate Winslet szuper filmje lett a The Dressmaker, ahol egy híres divattervező visszaérkezik kisvárosába, hogy anyját gondozza. Az emberek meg érdekesen reagálnak. Mindenkinek ajánlom, aki szereti a történelmi hangulatú, érzelmileg telített történeteket.

Demolition (2016)
Nagyon szeretem a gyászfeldolgozással kapcsolatos filmeket. A Demoliton középpontjában egy bankár érdekes módon próbál megküzdeni felesége halálával, miközben megismerkedik  egy ügyfélszolgálatos munkatárssal.

Július

10 Cloverfield Lane (2016)
A Cloverfield folytatása nálam igazán nagyot durrant, amelyben egy nő két férfival összezárva kerül egy földalatti bunkerbe, miközben a többiek azt mondják odakint megtámadták a bolygót az idegen lények.

Zootopia (2016)
Az idei évben a kedvenc animációs filmem a Zootropolis volt, amellett, hogy imádnivaló, aranyos nagyon fontos, aktuális témákat feszeget.

Augusztus

Eye in the Sky (2016)
Az Eye in the Sky hatása alól hosszú napokig nem szabadultam. Az amerikaiak és az angolok terroristákat szeretnének elkapni a távolból Kenyában, azonban egy ártatlan kislány sorsa is a terítékre kerül.

Me Before You (2016)
Talán már unalmas vagyok vele, de nem hagyhattam ki a listámból a Me Before You-t. Az idei év egyik legnagyobb könyves és filmes élménye volt a lebénult Will Traynor és a bolondos Louisa története.

Szeptember

Sing Street (2016)
Idén zenés regényt írtam, ezért zenés filmeket is kerestem. A Sing Streetben megismerhetünk egy csapat tinisrácot, akik Dublinból akarnak kitörni a zenével.

The Conjuring 2 (2016)
A The Conjuring folytatása is nagyon szuper film lett, mindenkinek kötelező darab, akik szeretik a szellemes filmeket. Ráadásul ez is igaz történetet dolgoz fel.

Október

Genius (2016)
A filmben Max Perkinset ismerhetjük meg, aki olyan nagy neveknek volt a szerkesztője, mint Thomas Wolfe, Ernest Hemingway és F. Scott Fitzgerald. Szerkesztőknek is kötelező!

Captain Fantastic (2016)
Ebben a filmben egy érdekes családot ismerhetünk meg. Egy apa a világtól elzárva neveli hat gyermekét, ám minden felborul, amikor felesége öngyilkos lesz.

November

Mr Chruch (2016)
Eddie Murphy Mr. Church című filme igazi ízes-szagos dráma. Amelyben egy felfogadott szakács és egy család különleges kapcsolatát ismerhetjük meg.

Nerve (2016)
A Nerve egy érdekes világba kalauzol el bennünket, ahol fogadásokat kell teljesítenünk, hogy nyerhessünk. Ráadásul a közösségi médián követnek bennünket. Nekem nagyon tetszett.

December

Snowden (2016)
Két utolsónak két valós történetet választottam. Edward Snowden alakja és története nagyon érdekes. Betekintést nyújt abba, hogy a titkosszolgálatok hogyan is manipulálják a világunkat.

Sully (2016)
A történet középpontjában egy pilóta áll, aki mindennek ellentmondva letetette a meghibásodott repülőgépet a Hudson folyóra, megmentve ezzel az egész legénységet.

3 thoughts on “Legjobb filmek 2016-ban

  1. Pingback: A legjobb filmek 2017-ben - Gabriella's Writing

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük