Hat éve blogolok – visszaemlékezős bejegyzés

Itt ülök az angliai kislakásunk írós sarkában a kávémmal, és úgy döntöttem, idén muszáj lesz megemlékeznem arról, hogy már hat éve blogolok folyamatosan. Mindig elfeledkezem a blogfordulókról, egészen az idei nyár közepéig nem is tudtam időponthoz kötni a blogolásomat, de most kinevezem az augusztus 24-et blogfordulónak, ami nem ma van, de mindegy is. Most mégis szeretnék szentelni egy bejegyzést ennek, hiszen hat év egészen sok idő. Felvillantom nektek időközben a legnépszerűbb és számomra személyes kedvenc bejegyzéseket is.

Ez alatt a hat év alatt mondhatjuk, hogy sok mindent történt velem. Krakkóban kezdtem neki a blogolásnak 2013-ban, amikor még igazi útkeresésben voltam. A blog már akkor is az írásról szólt, írástechnikával, megjelenésekkel, aztán jött pár személyesebb hangvételű bejegyzés is. Utána 2016 meghozta számomra az igazi fordulatot, amikor megjelent a Maradj velem. Három évig blogoltam előtte novellamegjelenésekről, az írásról, akkor is, ha kevesen olvasták, és egy pillanatra sem bántam meg, hogy ez a blog tulajdonképpen lenyomatát képzi az egész utamnak, a fejlődésemnek.  Most, 2019-ben egy újabb kaland előtt állok, hogy egy teljesen új sorozat első darabja fog megjelenni a kiadóm gondozásában, és ez alatt a hat év alatt még kiadóm is lett 😉, amit nagyon izgatottan várok.

Elképesztő számomra is, de összesen 279 bejegyzést olvashattok a blogon, a régebbiek között persze már vannak leporolásra szorulók is. Folyamatosan dolgoztam azon is, hogy angol nyelvű bejegyzéseket is olvashassatok itt, de az életem ezen két részét még mindig nehezen futtatom egymás mellett. (Egyébként ezért létezik egy teljesen angol nyelvű blog is, ahová eleve többet kellene írnom, ide kattintva elérhetitek a My Third Life Crisist).

No, de mik is voltak a legnépszerűbb bejegyzések ebben a hat évben? Elhozom nektek az első tíz helyezettet:

10. Viszlát húszas!

9. Beszélj hozzám kimaradt jelenet nyereményjátékkal

8. Tizenkét könyv az év tizenkét hónapjára

7. Filmek írókról íróknak és mindenki másnak

6. Dear Mr. King

5. Vigyázz rám első fejezet nyereményjátékkal

4. Egy kis közvélemény-kutatás: miért tartózkodnak a magyar szerzőktől az olvasók?

3. Első Könyvfesztiválos élményem

2. Extra Pennington-testvéres novella nyereményjátékkal!

1. NaNoWriMo in Birmingham

Egyértelműen sok nyereményjátékos és angol nyelvű bejegyzés került a listára, lehet mégis többet kéne angolul blogolnom?

De mik is az én személyes kedvenceim a blogról? Úgy gondoltam, én is elindulok egy apró időutazásra, és választok nektek pár kedvencet! 🙂

1. 365 nap hála Instagrammal

Sok személyes bejegyzést tettem a listámra, ezek között van az Instás kihívásom is, amiért azóta is hálás vagyok.

2. Interjúk a karaktereimmel: Chris, Amy, David

Nagyon kedvelem ezeket az interjúkat, úgyhogy szerintem mindenképp belevágok majd az új karaktereknél is.

3. Maradj velemhez hasonló olvasmányok

A blogon elég sok könyv- és filmajánlós bejegyzést is találhattok, ez az egyik kedvencem közülük.

4. Első könyvbemutatós élményem

Minden egyes könyves eseményről be szoktam nektek számolni. Mivel ez volt az első, így azóta is a szívem csücske.

5. Megjelenik az első regényem

Hogy milyen sokáig vártam erre a hírre, hogy megoszthassam veletek! Életem egyik legszebb napja volt, ezért is annyira kedves ez a bejegyzés.

6. Viszlát Krakkó

A személyes bejegyzések közül ebben a posztban mondtam búcsút három év után Krakkónak.

7. Egy esküvőanalfabéta lány vallomásai

Az esküvőmről korántsem szokványos bejegyzésben írtam nektek, nagyon szeretem ezt is.

8. Agorafóbiás lány repül

Ó, az én örök kedvenc témám. Ilyen bejegyzés még biztosan lesz, hiszen ez folyamatos kavart okoz az életemben 😀

9. Nem mindenki gonosz

Kicsit félek az ilyen jellegű bejegyzésektől, de ettől függetlenül nagyon büszke vagyok erre a posztra.

10. Karácsonyi hála tőlem, nektek

Hála mindenek felett.

Figyelek arra is, hogy sorozatok is fussanak a blogon. Általában Sütő Fanni írótársam a felelős azért, hogy folyamatos kreatív írós feladatokkal is le legyünk kötve. Vele együtt futott le egy kisregény, ami az Amit a tenger adott címet viseli, de volt itt Páros Péntek, és volt, amikor Dixit kártyákra írtunk. Emellett jelenleg Neil Gaiman egy éves novellakihívását, a Calendar of Talest csináljuk. És semmiképp se feledjétek az Írók egymás között sorozatunkat, ahol Krausz Emma, Ladányi Klári és Sütő Fanni is elmondja a véleményét bizonyos írós témákról.

Nagyon hálás vagyok ezért a blogért. Sokszor frusztráltan szemlélem mások munkáját, és észre sem veszem, hogy mennyi időt, kreativitást és kitartást igényel ez a blog. Azt se sajnálom, hogy nem évente írok ilyen bejegyzést. Talán majd 5-6 év múlva újra megteszem, és meglátjuk, hová is jutottam.

Nem utolsó sorban titeket kell, hogy megemlítselek, drága Olvasók! Nagyon köszönöm, hogy nyomon követitek, olvassátok és szeretitek ezt a blogot, ezzel mindig újra belelkesedek! Nélkületek sose mennék semmire, köszönöm, hogy vagytok 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük